Rămâi conectat

Sport

Campioana judeţului Alba, la un meci de… Liga a 3-a! Sâmbătă, ora 17.30, Mureşul Luduş – Mureşul Vinţu de Jos, returul barajului de promovare

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Muresul Vintu - Muresul Ludus baraj 44La adăpostul victoriei „italiene” din tur (1-0, reuşită semnată de S. Culda), Mureşul Vinţu de Jos dispută sâmbătă, de la ora 17.30, la Luduş, returul barajului de promovare în Liga a 3-a. Va fi sărbătoare la propriu la Luduş, întrucât în acest weekend sunt prevăzute Zilele Oraşului.

Invincibilă în 2016, sub comanda lui Dan Mănăilă, campioana din Alba încearcă să bifeze a 5-a promovare consecutivă a unei reprezentante a judeţului în al treilea eşalon. Nu va fi deloc simplu pentru vinţeni, amfitrionii aşteptând alături 4000 de spectatori care să creeze o atmosferă incendiară pentru a întoarce soarta promovării. Dacă Mureşul Vinţu va izbuti să-şi atingă dezideratul, atunci Alba va avea iar 4 formaţii în Liga a 3-a, după un deceniu, ultimul campionat de acest gen fiind 2005-2006, cu Soda Ocna Mureş, CSM Sebeş, Inter Blaj şi Metalul Aiud.

*Lipseşte Javla, M. Popa – incert

Din distribuţia oaspeţilor va absenta mijlocaşul Javla, din pricina unor chestiuni personale, incert fiind şi căpitanul Mădălin Popa, din cauza unei accidentări, însă se speră în refacerea sa până la ora jocului. „Dacă vom reuşi să fructificăm jumătate din oportunităţile pe care le vom avea, ne vom întoarce acasă cu promovarea. Noi sperăm să înscriem, mai ales că am marcat în toate jocurile acestui sezon, cu excepţia confruntării din «Arini», cu Şurianu Sebeş. Sunt optimist, avem încredere în ceea ce facem, în munca noastră şi încercăm să realizăm promovarea”, a declarat antrenorul Dan Mănăilă. Mureşul Vinţu de Jos va efectua deplasarea sâmbătă, în ziua meciului.

*100 de suporteri din Vinţu

Ţinând cont de importanţa extremă a meciului, vor face deplasarea în jur de 100 de suporteri din Vinţu de Jos, aceştia fiind dornici să asiste la clipe unice, o promovare istorică pe cea de-a treia scenă fotbalistică. „Am avut discuţii în aceste zile cu noul primar şi cu viceprimarul localităţii, proaspăt aleşi, în ideea susţinerii echipei în continuare. În următoarea şedinţă a Consiliului Local o să aprobăm şi fondurile necesare, inclusiv pentru primele de promovare, în cazul atingerii obiectivului. Mergem la meciul retur cu gândul ferm să promovăm”, a precizat Valentin Groza, preşedintele Mureşului Vinţu. „Va fi o confruntare de «care pe care», noi având un minim avantaj după partida tur. Ştim că nu ne aşteaptă o întâlnire facilă, dar în acelaşi timp suntem concentraţi şi dornici să ne realizăm obiectivul”, a menţionat Liviu Coacăză, director sportiv al formaţiei din Vinţu.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj organizează, în „Alba Blaj” Arena, turneul final al cadetelor, între 8 și 12 mai!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Volei Alba Blaj va organiza, în „Alba Blaj” Arena, turneul final al cadetelor, între 8 și 12 mai. Mai participă CSM Constanța, Dinamo București, CSȘ Bega Timișoara, CTF Mihai I București și CSM București. Echipa din „Mica Romă” a acces între primele 6 echipe din țară la under 17, cadete, după ce a câștigat, cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea