Rămâi conectat

Curier Județean

Campanie IPJ Alba ”Să exmatriculăm violența!”: Elevi de la Liceul de Arte, provocați să realizeze o expoziție de pictură, prin care să ilustreze formele violenţei domestice sau de alt tip, pentru a alege afișul

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Acţiunile Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, pentru prevenirea violenţei în şcoli, sunt continuate. În contextul  Zilei Internaţionale a Nonviolenţei în Şcoli, 30 ianuarie, IPJ Alba a iniţiat un proiect, cu Liceul de Arte „Regina Maria”din Alba Iulia, intitulat ” Să exmatriculăm violenţa!”

Prevenirea violenţei în unităţile de învăţământ constituie o prioritate a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, care realizează şi implementează proiecte şi campanii cu tematică antiviolenţă, adresate elevilor din judeţul Alba.

Un astfel de proiect a debutat la Liceul de Arte „Regina Maria” din Alba Iulia, în cursul acestei săptămâni, când poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au fost prezenţi în mijlocul elevilor din clasele a IX-a, oferindu-le informaţii despre formele violenţei şi sfaturi despre cum să evite situaţiile de conflict.

Elevii au fost îndemnaţi să adopte un comportament nonviolent, atât la şcoală cât şi în afara acesteia, să nu intre în anturaje periculoase sau în contact cu persoane conflictuale, predispuse la săvârșirea de infracţiuni. Aceştia au avut ocazia să vizioneze şi un film educativ, în care sunt exemplificate diverse situaţii de conflict şi consecinţele neadoptării unui comportament preventiv.

În cadrul acestui proiect, elevii clasei de arhitectură şi-au propus să realizeze o expoziţie de grafică şi pictură, prin care să ilustreze formele violenţei domestice sau de alt tip.

Lucrările ce vor fi realizate, vor fi jurizate, iar cea mai bună creaţie va face obiectul unui afiş ce va fi utilizat, ca mijloc de promovare al mesajului campaniei.

În data de 30 ianuarie, în mai multe ţări ale lumii, este sărbătorită Ziua Internaţională a Nonviolenţei în Şcoli. Scopul acestei zile este promovarea ideii de educare a copiilor în armonie, solidaritate şi respect, mesajul principal al acestei zile fiind „dragoste universală, nonviolenţă şi pace – Dragostea universală este mai bună decât egoismul, nonviolenţa este mai bună decât violenţa şi pacea este mai bună decât războiul”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Bărbat, căzut cu bicicleta, aflat în stop cardio-respirator, în localitatea Boz. A fost solicitată intervenția unui elicopter SMURD

Unirea Ziarul

Publicat

în

Bărbat, căzut cu bicicleta, aflat în stop cardio-respirator, în localitatea Boz. A fost solicitată intervenția unui elicopter SMURD Echipajul SMURD din cadrul Secției de pompieri Sebes a fost solicitat să intervină în localitatea Boz pentru acordarea primului ajutor, unui barbat de aproximatic 50 ani, căzut cu bicicleta, inconștient. La sosirea echipajului medical la locul producerii […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea