Rămâi conectat

Ştirea zilei

Buget de 170.000 de euro pentru Alba Fest 2016. ”Programul are de toate; mai mult și mai bine de atât în momentul de față nu se poate”

Ziarul Unirea

Publicat

în

alba festAlba Fest 2016 are un buget de circa 170.000 de euro, dintre care 70.000 provin de la sponsori, iar restul reprezintă contribuția municipalității. Potrivit purtătorului de cuvânt al municipiului Alba Iulia, Mihai Coșer, programul ”are de toate” și în momentul de față ”mai mult și mai bine de atât nu se poate”.

Reprezentanții Primăriei Alba Iulia au spus că în perioada Zilelor Orașului, 27-29 mai, locurile de cazare pe Booking sunt ocupate în proporție de 100 la sută.

Punctul forte al Festivalului va fi probabil, pentru majoritatea, sâmbătă, când în Piața Cetății vor concerta Willy William, Inna și James Arthur, artiști care, după cum se știe, nu sunt deloc ieftini. Willy William este pentru prima dată în Transilvania. Nu putem preciza care a fost prețul pentru prestațiile individuale deoarece astfel de contracte sunt confidențiale.

Coșer nu este un fan declarat Ina și Willy William. ”Nu aș ști să vă spun mare lucru despre el, nu e în zona mea de confort, nu sunt cu el în căști în fiecare zi (…) Nici despre Ina nu vă pot spune că simt o incandescență în interiorul meu”.

Pentru Alba Fest 2016, de la Consiliul Local Alba Iulia s-a alocat suma de 450.000 de lei. Coșer a spus că bugetul a fost întregit, cu 70.000 de euro, de cei care ”au dus mâna la buzunar și nu au simțit arici în el”.

Mihai Coser01”Programul are de toate, pur și simplu mai mult și mai bine de atât în momentul de față nu se poate și nici nu ne dorim să obținem absolutul din zona aceasta. Este o invitație clară pentru toată lumea. Alba Fest înseamnă ÎMPREUNĂ, perceput în zeci și diverse forme”, a spus Coșer.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Alba Iulia a adăugat că administrația locală a mărit taxa pentru comercianți în cadrul Festivalului, la 100 de lei pe metru pătrat.

”Sunt (n.r. oameni care dau banii aceștia) exact cei care trebuie și care și-au organizat un business sănătos. Și care au ceva de oferit. Noi avem și o geometrie a încasărilor de anul trecut, știm vârfurile, știm tot ce s-a întâmplat și acest lucru ne-a determinat să impunem o selecție firească”, a spus Coșer.

În prima zi de Alba Fest, vineri, de la ora 19.30, urcă direct din topuri, pe AF Stage, headlinerii celor mai cunoscute festivaluri din țară: Antonia, Carla’s Dreams, Fely Donose, Adda, Nicoleta Nucă și trupa Maxim.

Ultima zi de Alba Fest, duminică, este dedicată folclorului românesc și evenimentelor pentru cei mici. Iubitorii de folclor vor avea ocazia să-și asculte interpreții de muzică populară preferați, iar copiii se vor distra cu Gașca Zurli.

PROGRAM ALBA FEST 2016

JOI, 26 mai 2016

10:00   CONFERINȚA „DILEMA VECHE ȘI GENERAȚIA TÂNĂRĂ”, PARTICIPĂ SEVER VOINESCU ȘI MIRCEA VASILESCU – Colegiul Național „Horea, Cloșca și Crișan”, Sala multimedia

13:00   CONFERINȚA „DILEMA VECHE ȘI GENERAȚIA TÂNĂRĂ”, SEVER VOINESCU ȘI MIRCEA VASILESCU – Universitatea „1 Decembrie 1918”, Sala Senatului

18:00   MEMORIA URBIS, ANUL II – Vernisaj expoziție fotografie – Muzeul Principia

19:00   BACALAUREAT, REGIA CRISTIAN MUNGIU – Proiecție film – Casa de Cultură a Sindicatelor

VINERI, 27 mai 2016

12:00   CEREMONIALUL SCHIMBULUI DE GARDĂ – Garda Cetății Alba Carolina / Poarta a IV-a – Poarta a III-a

19:00   SPECTACOL GARDA APULUM – PRIMUL RĂZBOI DACO-ROMAN – Reenactment Antic – Poarta a IV-a a Cetății Alba Carolina

19:30   CONCERTE – Adda, Antonia, Maxim, Carla’s Dream, Feli, Nicoleta Nucă/ Scena Piața Cetății

00:00   AFTER PARTY – Club Stage

SÂMBĂTĂ, 28 mai 2016

09:30   PARADA ABSOLVENŢILOR UNIVERSITĂŢII „1 DECEMBRIE 1918” ALBA IULIA – Traseu: Casa de Cultură a Studenţilor – Piaţa Cetăţii

10:00   CEREMONIA DE ABSOLVIRE A PROMOŢIEI 2015 A UNIVERSITĂŢII „1 DECEMBRIE 1918” ALBA IULIA – Scena Piaţa Cetăţii

10:00   CUPA „ZILELE MUNICIPIULUI ALBA IULIA” LA FOTBAL – Turneu de fotbal – Baza sportivă Ampoi II

11:00   URBIS GRATES – Decernare diplome de excelenţă / Muzeul Principia

12:00   CEREMONIALUL SCHIMBULUI DE GARDĂ – Garda Cetății Alba Carolina / Poarta a IV-a – Poarta a III-a

16:00   CONCURSUL INTERNAȚIONAL DE MACHETE STATICE – Expoziție machete tehnică militară / Caponiera Palatul Apor

17:00   JOACĂ-TE CU PING ȘI PONG – Animație stradală pentru copii / Pietonala Mihai Viteazul

19:00   CONCERTE – Willy William, Inna, James Arthur, warm-up: Mooving Elements / Scena Piața Cetății

22:15   CLASSIC & FRESH FOR ALBA FEST – Spectacol de artificii

00:00   AFTER PARTY – Club Stage

DUMINICĂ, 29 mai 2016

09:00   CONCURSUL INTERNAȚIONAL DE MACHETE STATICE – Expoziție machete tehnică militară / Caponiera Palatul Apor

10:00   JOACĂ-TE CU PING ȘI PONG – Animație stradală pentru copii / Piața Cetății

11.00   GAȘCA ZURLI – ANIMALE COLORATE – Spectacol pentru copii / Scena Piața Cetății

12:00   CEREMONIALUL SCHIMBULUI DE GARDĂ – Garda Cetății Alba Carolina / Poarta a IV-a – Poarta a III-a

18:00   CONCERTE – Ansamblul Profesionist „Mureșul”, Veta Biriș, Ioan Bocșa, Sergiu Cipariu și Ansamblul „Icoane”, Laura Lavric, Cornelia și Lupu Rednic, Nicolae Furdui Iancu, Dinu Iancu Sălăjanu – acompaniază Ansamblul „Jidvei România” / Scena Piața Cetății


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Supermarket-urile NU vor fi închise în weekend: Ciolacu – ”Nu este oportun, nu mai suntem în pandemie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Supermarket-urile NU vor fi închise în weekend: Ciolacu – ”Nu este oportun, nu mai suntem în pandemie” Marcel Ciolacu a declarat, joi, la începutul ședinței de Guvern, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. Programul de funcționare a supermarketurilor din România nu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea