Rămâi conectat

Actualitate

Bruxelles-ul închis după atentatele teroriste soldate cu zeci de morți și răniți. Armata se desfășoară pe străzi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Bruxelles, capitala Belgiei și simbolul Uniunii Europene, este in stare de asediu, în urma atentatelor teroriste sinucigașe petrecute în această dimineață la aeroportul Zaventem și la stația de metrou Maelbeek, în apropierea sediului Comisiei Europene.

explozii Bruxelles

Bilanțul provizoriu este tragic – 21 de persoane au murit, iar alte câteva zeci au fost rănite. Nivelul de alertă teroristă a fost ridicat în Belgia la cel mai înalt nivel. Toate stațiile de metrou, gările și școlile din Bruxelles sunt închise. Elevii aflați în instituțiile de învățământ nu sunt autorizați să părăsească incintele. Multe linii de telefon nu funcționează. Armata se desfășoară pe străzi.

Măsurile speciale de securitate au început să fie luate în mai multe țări din Uniunea Europeană.

Cinci curse aeriene din România au fost anulate. TAROM a comunicat pasagerilor că zborurile OTP-BRU-OTP (RO 372, RO 373, RO 374 din data 22 martie şi RO 371, RO 372 din 23 martie se anulează, „având în vedere atentatele sângeroase care au avut loc la Bruxelles”

“Exploziile care au avut loc în această dimineață la Bruxelles reprezintă o tragedie cutremurătoare pentru Belgia și pentru întreaga Europă. Transmit condoleanțe și îmi exprim întreaga compasiune față de cei afectați de acest incident, față de poporul și autoritățile belgiene. Terorismul a rămas, din păcate, în inima Europei. Suntem extrem de îngrijorați de atacurile tot mai dese din ultima vreme și, acum mai mult ca oricând, trebuie să fim solidari și să luptăm cu toate resursele pentru combaterea acestui flagel”, a scris președintele Klaus Iohannis pe contul său de facebook.

(TB)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Prognoza METEO de 1 Mai și de Paște 2024. Când se va încălzi vremea?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Prognoza METEO de 1 Mai și de Paște 2024. Când se va încălzi vremea? ANM anunță momentul în care se va încălzi vremea: prognoza detaliată de Paște și 1 Mai 2024 Alina Șerban, meteorolog ANM, a explicat că, începând din acest weekend vremea va intra într-un proces de încălzire, iar temperaturile maxime vor ajunge în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea