Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Blogger american: Alba Iulia chiar a fost o surpriza. Are o înfățișare unică ce îmi amintește de fortificații și castele din Franța

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Adonis, unul dintre cei mai activi bloggeri care cutreiera lumea, descrie Alba Iulia drept „surprinzatoare“, un loc despre care nu stia nimic inainte sa-l viziteze. Mai mult, recomanda cititorilor sai sa viziteze „Cealalta Capitala a Romaniei.

cetatea-alba-iulia-2„Romania a fost o surpriza epica pentru mine. Am vizitat multe orase minunate, castele si cetati, de fiecare data datorita recomandarilor pe care le-am obtinut de la alti calatori pe care i-am intalnit in tarile respective. Dar niciodata n-am auzit nimic despre Alba Iulia. Am gasit-o doar pentru ca era aproape de Castelul Corvinilor si era in drumul meu spre Cluj-Napoca”, asa isi incepe Adonis articolul intitulat „O zi in Alba Iulia: Acasa la Alba Fest si Alba Carolina“.

Din titlul articolului deducem si momentul in care bloggerul din California (SUA) a vizitat Alba Iulia: cu ocazia Festivalului „Alba Fest“. A fost evenimentul care i-a adus pe aceeasi scena, in Piata Cetatii, pe Willy William, James Arthur Inna, Carla’s Dreams si Antonia. Adonis recunoaste ca nu stia prea multe despre Inna, era la curent doar cu colaborarea avuta de artista cu Daddy Yankee. Americanul a subliniat in articol ca publicul a avut acces gratuit la concerte.

„Alba Iulia chiar a fost o surpriza“

„Vibratia orasului parea sa fie cool, festiva si petrecerea tocmai a inceput“, astfel descrie strainul atmosfera din Piata Cetatii în zilele Festivalului.

Bloggerul descrie Cetatea, actualul brand al orasului, dar si bijuteriile arhitectonice din incinta fortificatiei. Cand vine vorba de fortificatia de tip Vauban din Alba Iulia, strainul spune ca are o infatisare unica si ca ii aminteste de fortificatii si castele din Franta.

Americanul aminteste ca Alba Iulia a fost capitala in vremea Imperiului Roman (n.a.capitala a Daciei romane), dar si in timpurile medievale(n.a. capitala a Principatului Transilvaniei, capitala in vremea lui Mihai Viteazul). Alba Iulia este capitala si in zilele noastre- Cealalta Capitala a Romaniei. Sloganul turistic face trimitere la momentul 1 Decembrie 1918, cand la Alba Iulia s-a hotarat Unirea Transilvaniei cu Romania.

Bloggerul  marturiseste ca pentru el „Alba Iulia chiar a fost o surpriza“.  Pentru cititorii sai interesati sa ajunga aici, Adonis prezinta in articol si informatii detaliate despre pozitionarea orasului, cum poti ajunge in Alba Iulia de la Sibiu, cat costa o noapte de cazare la un hotel in centrul orasului,   cat scoti din buzunar pentru o cina.

In imaginile surprinse de bloggerul american apar Catedralele simbol ale Cetatii, Poarta a III-a, drumul roman, latura de vest a Cetatii, fantana cinetica, Cetatea „scaldata“ de artificii.

Sursa ViziteazaAlbaIulia.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

25 aprilie: Ziua Justiţiei Militare în România

Ziarul Unirea

Publicat

în

25 aprilie: Ziua Justiţiei Militare în România Anual la data de 25 aprilie este sărbătorită Ziua Justiţiei Militare, marcând, astfel, data la care, în anul 1919, a luat fiinţă Serviciul Contencios al Ministerului de Război, prin Decretul-lege nr. 1625, semnat de regele Ferdinand, act ce a marcat înfiinţarea unei structuri specializate în asigurarea asistenţei juridice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea