Rămâi conectat

Ştirea zilei

Blocuri din Alba Iulia, construite între anii 1950 și 1990, ar putea fi reabilitate termic prin cofinanțare europeană

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Mai multe blocuri din Alba Iulia, construite între anii 1950 și 1990, ar putea fi reabilitate termic printr-un program cu finanțare europeană, a precizat, vineri, la radio Unirea FM, Nicolaie Moldovan, administratorul public al municipiului.  

reabilitare termica blocAcest proiect nu este finanțat în integralitate din bani europeni, iar o parte din sumele necesare reabilitării termice ar urma să vină de la proprietarii imobilelor.

În legătură cu acest proiect au fost consultate și asociațiile de proprietari care, potrivit lui Nicolaie Moldovan, au îmbrățișat ideea administrației locale.

”În prezent sunt pregătite temele de proiectare pentru mai multe blocuri din Alba Iulia – M-urile, blocurile de la intrarea în oraș, zona cartierului Ampoi 1, respectiv Ampoi 2, alte blocuri de pe bulevardul Transilvaniei, o parte din blocurile de pe bulevardul Revoluției, blocuri din zona străzii Șincai. În total, 73 de scări sunt cu tema de proiectare pregătită. Probabil, la finalul săptămânii viitoare va fi momentul când vom începe procedura de achiziție a serviciilor de consultanță pentru realizarea documentelor de proiectare. Odată finalizate, vom depune și vom solicita finanțare nerambursabilă pentru reabilitarea termică a acestor blocuri”, a afirmat Nicolaie Moldovan.

În Alba Iulia sunt peste 770 de blocuri construite în această perioadă, adică peste 18.900 de apartamente. Nicolaie Moldovan a mai precizat că primarul Mircea Hava ține foarte mult la acest proiect.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie Elisa Jeler, elevă în clasa a VI-a B, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeană a Olimpiadei de religie, cultul baptist, unde a obținut locul I, reușind să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea