Rămâi conectat

Curier Județean

Bilanț 2015 Poliția rutieră Alba : 6 permise reținute zilnic . În ciuda acțiunilor preventive, mai multe accidente mortale

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Pe parcursul anului 2015, la nivelul judeţului Alba, au fost organizate acţiuni punctuale privind principalele cauze generatoare de accidente grave de circulaţie, respectiv combaterea încălcării regimului legal de viteză, indisciplina pietonală, neacordarea priorităţii pietonilor  şi depăşirea neregulamentară.        

Potrivit IPJ Alba, “prin acţiunile organizate şi desfăşurate de către efectivele de poliţie rutieră, cât şi prin activităţile zilnice de constatare şi sancţionare a abaterilor la regulile de circulaţie, în perioada analizată s-a înregistrat reducerea numărului accidentelor grave de circulație (-2), a persoanelor rănite grav (-12), a persoanelor rănite ușor (-16) dar s-a înregistrat o creștere a numărului persoanelor decedate (+11).

CITEȘTE ȘI: Poliția Rutieră Alba nu iartă nimic! 36 de permise reținute și amenzi de aproape 40.000 de lei aplicate într-o singură zi

 

În mediul urban s-au produs 65 accidente grave de circulaţie soldate cu decesul a 9 persoane, rănirea gravă a 61 persoane şi rănirea uşoară a 21 persoane.

Principalele 4 cauze ale producerii accidentelor grave de circulaţie au fost viteza neadaptată la condiţiile de drum, neacordarea de prioritate vehiculelor, depăşirea  neregulamentară şi neacordarea de prioritate vehiculelor.

S-au aplicat 48.565 contravenţii, iar pentru nerespectarea regimului legal de viteză au fost aplicate 21.848 contravenţii, din care 127 cu viteza de peste 50 km/h.

Au fost reţinute în vederea suspendării sau anulării 2.261 permise de conducere şi au fost retrase 1.414 certificate de înmatriculare.

 

CITEȘTE ȘI: Poliția rutieră Alba, mină de aur pentru bugetele locale. Amenzi de peste 240.000 de lei, săptămânal

Efectivele de poliţie rutieră au ridicat în vederea confiscării material lemnos, fier, cupru, ţigări şi alte bunuri, în valoare totală de  52.831 lei.” (BT)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta

Unirea Ziarul

Publicat

în

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta. A fost solicitată intervenția unui elicopter SMURD Echipajul SMURD din cadrul Secției de pompieri Sebes a fost solicitat să intervină în localitatea Boz pentru acordarea primului ajutor, unui barbat de aproximatic 50 ani, căzut cu bicicleta, inconștient. La sosirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea