Rămâi conectat

Ştirea zilei

Benny Adegbuyi din Aiud luptă azi pentru titlul mondial la categoria grea. Din bătăuș de cartier, star în circuitul Superkombat

Bogdan Presecan

Publicat

în

Aiudeanul Benny Adegbuyi (30 de ani) a ajuns din bătăuș de cartier – condamnat de două instanțe în 2012 la 7 ani de închisoare și achitat un an mai târziu de Înalta Curte – campion de K1 și unul dintre starurile circuitului Superkombat.

_Rico_Verhoeven_v_Benjamin_Adegbuyi

Pe numele său real Benjamin Adegbuyi Adekunle Miron, cunoscut sub pseudonimul de Mister Gentleman, românul se va lupta vineri, 5 iunie, pentru titlul mondial la categoria grea, împotriva campionului Rico Verhoeven. Meciul va avea loc pe stadionul Pierre Mauroy din Lille (Franța).

Povestea aiudeanului este un bun exemplu despre cum sportul poate salva destine. Evoluția și performanțele sportive înregistrate de Benny oferă probabil satisfacție și judecătorilor de la ÎCCJ, care au decis să îl scape de închisoare pentru acuzaţia de tentativă de omor calificat, pentru că iată, se pare că tânărul și-a învățat lecția.

CITEȘTE ȘI: 24 de ani de închisoare pentru trei tineri implicaţi în scandalul din iunie 2009 de la discoteca Yax din Cîmpeni. „Interlopii” prezenţi la ziua beizadelei de Apuseni au băgat un bărbat în comă

În urma scandalului de la discoteca Yax din Cîmpeni petrecut în iunie 2009, când un bărbat din localitate a fost bătut până a intrat în comă, Benny Adegbuyi a stat în arest timp de mai multe luni, în perioada 2009 – 2010, urmând apoi patru ani de procese în care s-a simțit “cu securea deasupra capului”. Probabil că acest lucru l-a ambiționat să se dedice total sportului, iar acum să reprezinte România într-o finală pentru titlul mondial la categoria grea.
Benjamin_Adegbuyi

Neînvins de doi ani şi jumătate, Benjamin Adegbuyi este considerat unul dintre cei mai buni luptători români din ultimii ani. Născut din mamă româncă şi tată nigerian‚ Benny a crescut la Aiud‚ şi recunoaşte că‚ deşi îi plac ambele ṭări‚ se simte român şi poartă tricolorul peste tot în lume.

 

TITLUL MONDIAL LA CATEGORIA GREA”. Benny Adegbuyi – Rico Verhoeven, vineri, 5 iunie, pe stadionul Pierre Mauroy din Lille

Rico Verhoeven vs Benny Adegbuyi

Benny (198 cm, 118 kg) este al doilea român din istorie care luptă pentru centura supremă la categoria grea în kickboxing, după Daniel Ghiță, care a fost învins anul trecut la Los Angeles de acelaşi Verhoeven. Adegbuyi (30 de ani) este neînvins din 2012 și în ultimul său meci a câștigat împotriva camerunezului Daniel Lentie la Superkombat Ploiești, bifând al 19-lea succes din carieră la profesioniști. “Sunt mai mult decât încrezător și sunt sigur că voi fi primul român care vine cu centura acasă. Sunt mai rapid și mai puternic decât Rico, iar la categoria grea aceste atuuri sunt decisive”, a spus Adegbuyi, care va deveni tată în premieră la sfârșitul lunii viitoare: “Vreau să se nască direct cu un tată campion. Sunt motivat, fiindcă nu lupt doar pentru mine, ci pentru familie și țară. Vreau ca tricolorul să fluture victorios în Franța”.

De partea cealaltă, oladezul Rico Verhoeven (196 cm, 114 kg), are 26 de ani şi palmaresul său este următorul: 45 de victorii, 10 înfrângeri și o remiză în palmares. Batavul a luptat de două ori și în România, la București și Oradea, impunându-se de fiecare dată.

 

“Adegbuyi este dovada faptului că planul nostru de a crea o nouă generație de eroi este unul reușit. Am spus încă de acum doi ani că Benny va deveni numărul 1 din lume, iar acum chiar a ajuns acolo. De curând, am dezvoltat și un proiect internațional, Academia Superkombat, iar la fel ca și Benny în 2010, s-au înscris deja o mulțime de sportivi talentați, dar care nu au nume”, a declarat promotorul Superkombat Eduard Irimia pentru puterea.ro.

 

Cu mamă româncă și tată nigerian, care e în prezent e decan în cadrul Politehnicii din Lagos, Adegbuyi a început sportul de performanță la 26 de ani, după ce s-a numărat printre câștigătorii unei selecții pentru Superkombat organizate de Eduard Irimia în 2010. Cu 9 victorii consecutive la activ, Adegbuyi este pregătit de Alin Panaite la clubul Respect Gym București, potrivit puterea.ro.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 16 APRILIE 2024: 551 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Câmpeni, Ocna Mureș, Sebeș și Teiuș

Ziarul Unirea

Publicat

în

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 16 APRILIE 2024: 551 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Câmpeni, Ocna Mureș, Sebeș și Teiuș Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele accesând www.anofm.ro, selectați AJOFM Alba, secțiunea Persoane fizice – Locuri de muncă vacante sau se pot prezenta la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea