Rămâi conectat

Ştirea zilei

Ben Southall, primul articol despre Alba Iulia, la două luni de la vizita sa: A scris despre Cetate, pista de bicicliști și parcul de aventură

Ziarul Unirea

Publicat

în

Britanicul Ben Southall, cunoscut după ce a câștigat competiția ”Cel mai bun job din lume” din Australia, a scris la două luni de la vizita sa în România, pe site-ul său de turism bestlifeintheworld.com, despre Alba Iulia, Cetatea Alba Carolina, pista de bicicliști și parcul de aventură, descriind, de asemenea, și alte locuri din Transilvania.  

Britanicul apreciază că în Transilvania sunt mai multe de găsit decât contele Dracula, însetat de sânge.

”În inima județului se află orașul istoric Alba Iulia, cu cetatea sa ce acoperă o zonă vastă. Catedralele uimitoare și clădirile istorice au fost restaurate la vechea lor glorie și există un centru de interpretare a vizitatorilor, completat de reînnoirile cu spectacole romane care au loc în timpul lunilor de vară. Ar fi nevoie de o zi întreagă pentru a explora șanțurile vechi înfundate care înconjoară cetatea. De ce să nu închiriați o bicicletă și să faceți o croazieră pe îndelete? Contactați Robbie la Alba Sport Vision pentru a vă roti roțile”, a scris bloggerul.

De asemenea, britanicul a explicat că există și alte opțiuni dacă turiștii preferă aventura pe două roți, exemplificând pista de bicicliști de pe Dealul Mamut, denumită Transalpina de Mamut.

”Ciclism în Parcul Dendrologic – explorați 21 de hectare de peisaj românesc uimitor în umbra a peste 1.000 de specii de plante și copaci. Contactați clubul local de biciclete de munte care efectuează excursii regulate prin dealurile și pădurile care înconjoară orașul”, a mai scris Ben Southall.

Totodată, britanicul a menționat și recordul pe care l-a îndeplinit, parcurgând 100 de ture cu bicicleta în Cetatea Alba Carolina, cifră care simbolizează 100 de ani care vor fi împliniți în 2018 de la unirea Transilvaniei cu România.

Ben a menționat și vizita sa la Parcul de Aventură Dynamis de pe Dealul Mamut.

În final, britanicul a scris despre peștera Scărișoara, localitatea Râmeț, Salina de la Turda și șoseaua Transalpina.

Întregul material poate fi citit aici: http://bestlifeintheworld.com/adventurous-side-romania/


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO: Andra și Sarah eleve la Colegiul Național „Titu Maiorescu” din Aiud, calificate la etapa națională a olimpiadelor de limba engleză și logică

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Andra și Sarah eleve la Colegiul Național „Titu Maiorescu” din Aiud, calificate la etapa națională a olimpiadelor de limba engleză și logică Două eleve de la Colegiul Național „Titu Maiorescu” din Aiud s-au calificat la etapele naționale ale olimpiadelor de limba engleză și logică. Citește și: FOTO Rebeca, Denis și Paul, elevi la Colegiul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea