Rămâi conectat

Ştirea zilei

BCCO Alba Iulia coordonează percheziții în Sibiu și Cluj-Napoca la traficanți de cannabis. Rețeua se folosea de minori

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Vineri dimineață polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba Iulia au efectuat  percheziţii în 20 de locuinţe din municipiul Sibiu şi într-un imobil din Cluj-Napoca. Descinderile vizează mai mulți traficanți de droguri suspectaţi că au adus canabis din Spania şi Germania, prin serviciile de coletărie, şi ar fi folosit şi minori pentru a preda stupefiantele, la percheziţii fiind găsită cantitatea de 1 kilogram de canabis.

Polițiștii BCCO Alba Iulia conduși de Traian Berbeceanu cu suportul tehnic asigurat de Serviciul de Operațiuni Speciale (SOS) Sibiu si Alba au procedat la destructurarea unei grupari infractionale, constituite din 21 de persoane, cetateni romani si germani, specializate in traficul international de droguri de risc – cannabis, informează DIICOT.

Aflat la Sibiu, Traian Berbeceanu, șeful BCCO Alba Iulia, a declarat pentru ziarul „Unirea” că în urma perchezițiilor a fost găsită și confiscată cantitatea de 1 kg de cannabis. Alte 3 kg au fost luate în urma activităților efectuate în acest caz, în ultimele săptămâni. Ieri a fost interceptat un membru al rețelei care venea din Spania și asupra căruia s-a găsit 1 kg de cannabis. Un urmă cu o săptămână polițiștii Brigăzii CCO Alba Iulia au interceptat un colet (1kg de droguri) care era trimis tot din Spania, iar în urmă cu 2 săptămâni un altul de 1 kg de stupefiante, trimis în țară din Germania.

Un număr de 18 perchezitii domiciliare au fost făcute pe raza judetului Sibiu, la locuintele membrilor gruparii. La sediul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism Biroul Teritorial Sibiu au fost aduse, in vederea audierii, 40 de persoane, fata de invinuti urmand a fi dispuse masurile legale, dupa finalizarea audierilor, se mai arată în comunicatul DIICOT.

Potrivit anchetatorilor, in perioada 2012 – 2013, inculpații au organizat procurarea si introducerea pe teritoriul Romaniei, prin intermediul unor firme de curierat sau personal de catre membrii gruparii, a cantitatii de aproximativ 4 kilograme cannabis. Drogurile de risc proveneau din Germania si Spania si erau destinate comercializarii la pretul de 60 de lei/ gram, catre consumatorii de pe raza municipiului Sibiu. Cantitatile de stupefiante ajungeau in Sibiu prin intermediul serviciilor de coletarie sau cu ajutorul unor apropiati, cu autocarul, disimulate in bagaje.

Suspectii comercializau drogurile numai catre persoane de incredere, aveau propriile zone de distributie, iar din investigatiile efectuate a rezultat ca pentru predarea drogurilor intre membrii gruparii erau cooptati si minori. `

„Facem precizarea ca faptele invinuitilor urmeaza a fi analizate prin raportare la dispozitiile art. 66 Cod procedura penala, referitoare la prezumtia de nevinovatie”, precizează DIICOT.

Tot astăzi vor fi puse in executare 20 de mandate de aducere pentru consumatori”, se arata intr-un comunicat al IGPR. Potrivit Inspectoratului General al Poliției Române, in cadrul actiunii au fost identificate și cântare electronice, instrumente folosite pentru maruntirea si portionarea drogurilor, ambalaje, dispozitive de fumat si doze portionate. `

foto arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD Un accident rutier grav a avut loc joi, în jurul orei 13.00, pe autostrada A1, la km 230, zona Veștem, pe sensul Sebeș – Valcea, cu 4 autovehicule implicate. Traficul este blocat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea