Rămâi conectat

Politică Administrație

Băsescu, la Alba Iulia, despre respingerea cererii de înregistrare a MP: Mulțumim justiției că a făcut încă o dată dreptate

Dragoş Suciu

Publicat

în

Fostul şef de stat Traian Băsescu a declarat ironic, duminică, la Alba Iulia, vorbind despre intenția de schimbare a denumirii PMP în MP, că justiția a făcut ”încă o dată dreptate”, afirmând că le-a făcut un serviciu deoarece ar fi fost greu să folosească o inimă ca manifest electoral.

Traian Băsescu a spus, râzând, vorbind despre respingerea cererii de înregistrare a Mișcării Populare, la lansarea candidaților PMP din județul Alba, că ”trebuie să-i mulțumim justiției că a făcut încă o dată dreptate”.

”Sigur, am mai vrut noi, să-i schimbăm numele, să-i scoatem ”P”-ul, să lăsăm simbolistica unei mișcări, Mișcarea Populară. Justiția nu a vrut și trebuie să-i mulțumim justiției că a făcut încă o dată dreptate. De ce spun că a făcut dreptate? Ne-ar fi fost foarte greu să folosim ca manifest electoral (…) o inimă. Pe când așa, un măr, îl găsim cu ușurință și ne e mult mai ușor să ne promovăm simbolul”, a afirmat Băsescu.

Fostul șef de stat a completat, apoi, spunând că justiția este ”întotdeauna în slujba cetățeanului”.

Traian Băsescu nu a putut schimba numele partidului, iar grupul politic se numește în continuare „Partidul Mişcarea Populară”, au decis, la mijlocul lunii martie, magistraţii Curţii de Apel Bucureşti.

Curtea de Apel Bucureşti a admis apelul procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi a respins cererea de înregistrare a partidului „Mişcarea Populară”.

Tribunalul Bucureşti a admis pe 15 decembrie 2015 cererea de acordare a personalităţii juridice Mişcării Populare conduse de Traian Băsescu şi înregistrarea formaţiunii în registrul partidelor politice.

Fostul preşedinte Traian Băsescu a propus pe 10 octombrie 2015 la Colegiului Naţional al PMP, ca Partidul Mişcarea Populară să se numească doar Mişcarea Populară, afirmând că în această formaţiune nu trebuie să existe un singur curent de dreapta, adăugând că PMP va trebui să genereze soluţii pentru România.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei Comuna Ocoliș în parteneriat cu comuna Sălciua urmează să cumpere un microbuz electric destinat transportului în comun. Acesta urmează să parcurgă curse regulate între cele două comune. „Urmează să achiziționăm un microbuz electric, care va […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea