Rămâi conectat

Politică Administrație

Băsescu: Dispoziția Guvernului Cioloș ca toate primăriile să publice execuția bugetară e una dintre marile păcăleli

Dragoş Suciu

Publicat

în

Președintele PMP, Traian Băsescu a declarat, duminică, la Alba Iulia, că astăzi s-a introdus cel mai ticălos mod de a spune că avem transparență în administrația locală, el afirmând că dispoziția Guvernului Cioloș ca toate primăriile să pună pe site execuția bugetară, ”e una dintre marile păcăleli”.

Băsescu a spus la Alba Iulia, la lansarea candidaților PMP din județul Alba la alegerile locale, vorbind despre ”dreptul cetățeanului de a fi informat”, că dispoziția Guvernului ca toate primăriile să pună pe site execuția bugetară, ”e una dintre marile păcăleli”.

”Astăzi s-a introdus cel mai ticălos mod de a spune că avem transparență în administrația locală. Guvernul Cioloș a dat dispoziție ca toate primăriile să pună pe site execuția bugetară. Oameni buni, e una dintre marile păcăleli. Execuția bugetară sunt banii care au fost deja cheltuiți. Deci, ce s-a plătit s-a dus, este bun dus. Degeaba îi mai spui cetățeanului, execuția bugetară pe luna ianuarie a fost de 50 de milioane de lei. Ei s-au dus, sunt bani care s-au plătit. Important este să pui facturile care urmează să fie plătite la fiecare 30 de zile pentru ca cetățenii să vadă diferența în ce trebuie să plătească primăria și care e realitatea din teren, fie că vorbim de orașe, municipii sau comune”, a afirmat Băsescu.

Președintele PMP a adăugat că cel mai curent răspuns pe care îl dau administrațiile este că facturile și contractele ”sunt secrete”.

”Ați văzut care e cel mai curent răspuns pe care îl dau administrațiile? Păi contractele sunt secrete. Păi facturile sunt secrete. Păi totul e secret în administrația publică locală în România, dacă ați observat. Vă pot spune un lucru, de dragul respectării acestui articol din Constituție (n.a. dreptul de a fi informat), când eram primarul Capitalei, în 2001, am dat dispoziție și toate contractele primăriei, toate facturile care intrau în fiecare zi în primărie, erau puse pe site-ul primăriei Capitalei. De ce? Numai așa cetățenii puteau controla fac eu ca primar, ordonator principal de credite, cu banii (…) Dacă în 30 de zile nu aveam reclamații, dădeam drumul la plata facturii”, a mai spus Băsescu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP Comuna Ciuruleasa a lansat licitația pentru centrul de colectare a deșeurilor prin aport voluntar. Proiectul, de peste 2 milioane de lei, cuprinde 16 containere pentru colectarea deșeurilor provenite de la gospodării sau instituții. Construcția […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea