Rămâi conectat

Sport

Baschetbalista Mihaela Gherman (CSU Alba Iulia), locul 12 cu echipa României la Campionatul European Under 18 Divizia B

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Mihaela Gherman Romania Under 18La Oradea şi Timişoara s-a desfăşurat Campionatul European Under 18 de baschet feminin, Grupa B, competiţie la care reprezentativa României s-a clasat pe locul 12. Din efectivul tricolor a făcut parte şi albaiulianca Mihaela Gherman (a debutat în Liga Naţională ediţia precedentă, sub comanda lui Miroslav Popov şi George Lăncrănjan). Întrecerea continentală a reunit la start 17 echipe şi a fost adjudecată de naţionala Ungariei (şapte victorii din tot atâtea meciuri) care a dispus în ultimul act de Estonia, cu scorul de 58-52. În finala mică, Israel s-a impus în faţa Letoniei, cu scorul de 71-64 şi a intrat în posesia medaliilor de bronz.

*Gherman, principala marcatoare cu Luxemburg

Talentata jucătoare ce a împlinit 18 ani în 21 ianuarie a înscris 21 de puncte la acest turneu, în partidele cu Muntenegru (4), Islanda (6) şi Irlanda, meci în care a fost principala marcatoare a României, cu 11 puncte. Reamintim că în această vară, „Piti”, cum îi spun apropiaţii a cucerit medalia de aur alături de naţionala 3×3 a României, la Festivalul Tinerelor Speranţe Olimpice organizat în Bulgaria, la Albena.Mă bucur enorm că am fost selecţionată printre cele 12 jucătoare ale lotului de Under 18 feminin, a fost prima mea prezenţă la lot şi am simţit că în sfârşit s-a văzut rodul muncii. A fost o perioadă lungă de pregătire, cu bune, cu rele, dar a meritat tot efortul depus. Aducând vorba de campionat, din păcate în primele meciuri n-am reuşit să ne impMihaela Gherman CSU Alba Iulia 2unem şi să arătăm ce putem, dar apoi ne-am mobilizat şi am câştigat. Cred că primele înfrângeri ne-au motivat, dar şi omogenizat, iar în întâlnirile ce au urmat am arătat mai mult ca o echipă. În principiu a fost o experienţă frumoasă, din care am învăţat multe lucruri noi, am văzut alte fete de vârsta mea, am realizat la ce nivel mă aflu şi cât mai am de muncit”, a declarat Mihaela Gherman.

*Clasamentul general

În urma acestor rezultate, Ungaria, Estonia şi Israel au promovat în elita europeană a junioarelor U18, în vreme ce din Divizia A au retrogradat Turcia, Suedia şi Grecia, clasamentul final fiind următorul: 1. Ungaria, 2. Estonia, 3. Israel, 4. Letonia, 5. Finlanda, 6. Muntenegru, 7. Bulgaria, 8. Anglia, 9. Ucraina, 10. Germania, 11. Bosnia&Herţegovina, 12. România, 13. Irlanda, 14. Luxemburg, 15. Islanda, 16. Danemarca, 17. Elveţia. Tricolorele pregătite de antrenorii Florin Covaciu, Carmin Popa şi Simona Catinean au încheiat cu o linie de clasament ce conţine trei victorii (77-72 cu Islanda, 80-53 cu Luxemburg, 70-52 cu Irlanda) şi patru înfrângeri (45-63 cu Muntenegru, 54-59 cu Ucraina, 57-87 cu Ungaria şi 52-73 cu Bosnia). Româncele au debutat cu trei eşecuri (Muntenegru, Ucraina, Ungaria), au învins Islanda, au pierdut cu Bosnia şi au ajuns în turneul pentru locurile 12-14, unde au depăşit Luxemburg şi Irlanda.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu s-au calificat în semifinalele Cupei României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu sunt primele 3 echipe calificate în semifinalele Cupei României, faza județeană. Ultima echipă va fi decisă luni, în urma disputei dintre Hidro Mecanica Șugag și CIL Blaj. Tragerea la sorți va avea loc marți, 30 aprilie, la sediul AJF Alba. În sferturile de finală partidele au fost echilibrate, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea