Rămâi conectat

Ştirea zilei

Barsony Gligor, bărbatul acuzat de uciderea fostului primar PSD din Lunca Mureșului, trimis în judecată

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Bărbatul acuzat de uciderea fostului primar PSD din Lunca Mureșului, județul Alba, a fost trimis în judecată, procurorii stabilind că pe fondul unui conflict spontan acesta i-a aplicat victimei mai multe lovituri cu un cuțit, cauzându-i 20 de plăgi.

Potrivit unui comunicat de presă trimis, luni, de Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba, procurorii au finalizat cercetările și au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Barsony Gligor, în stare de arest preventiv, acuzat că l-a omorât în noiembrie 2016 pe fostul primar PSD din Lunca Mureșului, Ioan Rusu.

”În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea situaţie de fapt: În ziua de 26 noiembrie 2016 în jurul orelor 18,30, inculpatul Barsony Gligor în timp ce se afla pe raza comunei Lunca Mureșului, satul Lunca Mureșului, judeţul Alba, pe fondul unui conflict spontan i-a aplicat victimei R. I., de 62 de ani, mai multe lovituri cu un cuţit, cauzându-i 20 plăgi, unele tăiate altele înțepate, situate la nivelul capului, gâtului, palmelor, abdomenului şi genunchiului stâng, care au condus la deces”, potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba.

Surse din cadrul anchetatorilor au declarat că bărbatul ucis este fostul primar PSD din Lunca Mureșului, Ioan Rusu.

În vederea stabilirii stării de fapt, în cauză s-a procedat la audierea  unui număr de 92 persoane și s-a dispus efectuarea mai multor expertize medico-legale și criminalistice.

”Investigaţiile au fost efectuate cu sprijinul organelor de cercetare penală ale poliţiei judiciare şi al specialiştilor şi experţilor criminalişti din cadrul I.P.J. Alba, I.G.P.R. – Direcţia de Investigaţii Criminale şi Institutul Naţional de Criminalistică, I.P.J. Cluj şi Sibiu – Serviciul Criminalistic, cu suportul tehnic asigurat de Serviciul de Operaţiuni Speciale Alba şi U.T.A.I. Alba Iulia. Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Alba”, se mai arată în comunicat.

Potrivit unor surse judiciare Barsony Gligor și Ioan Rusu au dus o luptă, în urma căreia victima a primit mai multe lovituri de cuţit.

”E clar că între ei s-a dus o luptă. Primarul a fost înjunghiat afară din maşina personală, iar apoi a urcat la volan, dorind să plece, însă nu a reuşit din cauza hemoragiei”, au declarat surse din cadrul anchetei.

Anchetatorii au găsit hainele inculpatului, murdare cu sânge, la un kilometru de la locul faptei.

Surse judiciare au declarat că inculpatul a avut mai multe condamnări, fiind închis în total 25 de ani, pentru mai multe infracţiuni, între care viol şi furt. Ultima dată el a fost eliberat în 2014.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești Grădinițele din comuna Câlnic au fost dotate cu spații noi de joacă, a anunțat primarul Lucian-Tiberiu Bodea. Bucuria prichindeilor a fost pe măsură, aceștia fiind fascinați de căsuțele desprinse parcă din povești. Citește și: FOTO Loc de joacă ”ca în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea