Rămâi conectat

Politică Administrație

Baroul Alba își exprimă solidaritatea față de avocații din Caraș-Severin, care ar putea rămâne fără spațiu la Tribunal

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Decanul Baroului Alba, Mihai Baco, a spus, vineri, că Baroul Alba își exprimă solidaritatea față de avocații din Caraș-Severin, care ar putea rămâne fără spațiu la Tribunal, întrucât această instanță și-a manifestat intenția de a transforma spațiul destinat avocaților într-un bufet cu servire de produse alimentare și băuturi fără alcool.

Mihai Baco01Baroul Caraș-Severin a contestat la Curtea de Apel București solicitarea Tribunalului Caraș-Severin de evacuare a avocaților dintr-un spațiu din interiorul acestei instituții judecătorești. Următorul termen, în această cauză, se va judeca în 9 mai.

Mihai Baco a spus că Baroul Alba își exprimă solidaritatea față de avocații din Caraș-Severin. El a arătat că anumite instanțe de judecată ”nu au niciun fel de respect față de profesia de avocat și față de rolul apărării în cadrul Justiției”, iar acest lucru este ”dovedit” prin intenția de evacuare a avocaților din Caraș-Severin, dintr-un spațiu la care au dreptul.

Mihai Baco a spus că susține declarațiile președintelui UNBR, Gheorghe Florea, cu ocazia conferinței intitulate „Dialogul interprofesional între judecători, procurori şi avocaţi – necesitate în consolidarea justiţiei în societatea democratică din România”.

În discursul său, Gheorghe Florea a vorbit despre ”mentalități noi privind relațiile dintre profesiile juridice vizate şi înlăturarea barierelor de comunicare”.

”Sunt convins că dezbaterile vor evidenţia dorinţa participanţilor de a contribui la formarea unor mentalităţi noi privind relaţiile dintre profesiile juridice vizate şi înlăturarea barierelor de comunicare, care încă se menţin şi se opun dezvoltării înţelegerii şi respectului reciproc, în considerarea normelor etice ce ar trebui să guverneze relaţiile dintre profesii. Cum altfel se explică de ce, concomitent cu conferinţa de astăzi, la Curtea de Apel Bucureşti se judecă un Tribunal cu un Barou pentru evacuarea avocaţilor din spaţiul pe care art. 38 din Legea nr. 51/1995 îl rezervă avocaţilor în localul sediului instanţei! Orice dialog pe tema respectării drepturilor avocaţilor prevăzute de lege, încercat chiar în perioada în care avocaţi şi magistraţi s-au reunit periodic în reuniuni succesiv organizate la sediul unor Curţi de Apel, ori când se pregătea semnarea Cartei interprofesionale a judecătorilor, procurorilor şi avocaţilor români, s-a dovedit a fi imposibil! Apelurile Consiliului Superior al Magistraturii, al Curţii de Apel au rămas fără ecou! Sunt sigur că se vrea să se realizeze o evacuare a avocaţilor televizată, în direct! Pentru o lecţie sau pentru o confirmare a raţiunilor care au determinat ca în acelaşi an în care s-a intensificat conflictul în discuţie, anul 2015, să se adopte Avizul nr. 18(2015) privind poziţia puterii judecătoreştii în societatea românească ?! Nu a fost şi, sunt sigur, nu este singura experienţă a relaţiilor dintre magistraţi şi avocaţi cu un astfel de final! Și aceasta într-un domeniu în care există reglementare legală, iar relaţiile conflictuale sunt rezolvate, dacă se refuză dialogul, tot de judecători!”, a arătat Florea.

(D.S.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Rețeaua de alimentare cu apă din Daia Română va fi reabilitată și extinsă. Proiectul a primit undă verde din partea APM Alba

Bogdan Ilea

Publicat

în

Rețeaua de alimentare cu apă din Daia Română va fi reabilitată și extinsă. Proiectul a primit undă verde din partea APM Alba Deoarece rețeaua existentă nu acoperă întreaga rază a comunei Daia Română, administrația se pregătește de reabilitarea și extinderea rețelei de alimentare cu apă sau apă uzată. Se propune realizarea rețelei de alimentare cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea