Rămâi conectat

Curier Județean

Bărbat din Sântimbru arestat preventiv pentru tentativă la omor – L-a lovit cu o bâtă în cap pe un consătean și l-a tăiat de 10 ori, cu un cuțit

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba au dispus, la data de 27.09.2016, punerea în mișcare a acțiunii penale împotriva inculpatului Covaci Ioan pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la omor.

Din actele de urmărire penală efectuate până în prezent a rezultat că, în data de 24.09.2016, în jurul orelor 18.50, pe fondul unui conflict spontan, inculpatul a aplicat, iniţial cu o bâtă, două lovituri victimei, apoi cu un cuţit de bucătărie pe care îl avea asupra sa, a lovit victima de mai multe ori, cauzându-i zece plăgi, inclusiv leziuni de autoapărare, care au necesitat intervenţie chirurgicală de urgenţă şi care i-au pus în primejdie viaţa.

La data 27.09.2016, prin ordonanţa procurorului Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, s-a dispus reţinerea inculpatului Covaci Ioan pe o durată de 24 de ore, iar la data de 28.09.2016 s-a formulat propunerea de arestare preventivă pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la omor, pe o perioadă de 30 de zile.

Tribunalul Alba a dispus arestarea preventivă a inculpatului pe o durată de 30 de zile începând cu data de 28.09.2016, sens în care a fost emis şi mandatul de arestare preventivă de către judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Alba.

Cercetările continuă în cauză pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt şi de drept, în vederea stabilirii răspunderii penale.

Investigaţiile au fost efectuate cu sprijinul lucrătorilor de poliție din cadrul I.P.J. Alba.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Elevii de la Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul” Alba Iulia, activități de ecologizare în zona râului Ampoi

Unirea Ziarul

Publicat

în

Elevii de la Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul” Alba Iulia, activități de ecologizare în zona râului Ampoi Elevii de la Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia au continuat seria activităților de ecologizare, de această dată în zona râului Ampoi: ”Activitățile cuprinse în cadrul programului „Săptămâna verde” au continuat cu o activitate de ecologizare […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea