Rămâi conectat

Ştirea zilei

Bărbat din Blaj cercetat pentru tentativă de omor – Și-a rupt în bătaie concubina. Femeia are nevoie de peste 100 de zile de îngrijiri medicale

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

La data de 20 iunie a.c., procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul Achim Florin Ristea, care este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor în forma agravată a violenței în familie.

În aceeași zi, urmare propunerii formulate de către procuror, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Alba a dispus arestarea preventivă a inculpatului pe o durată de 30 de zile, fiind emis mandat de arestare preventivă.

În fapt, s-a reţinut că, în data de 19.06.2015, în jurul orei 16.00, inculpatul RISTEA ACHIM FLORIN, în timp ce se afla în locuința comună de pe raza municipiului Blaj, jud.Alba, pe fondul unor discuții contradictorii, i-a aplicat concubinei sale, persoana vătămată S.I.M., mai multe lovituri cu un corp dur, cauzându-i leziuni corporale grave, respectiv fracturi, plăgi, hematoame, în zona membrelor superioare, a membrelor inferioare și a capului, care necesită un număr de 100-110 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare în caz de evoluție favorabilă și care i-au pus acesteia viața în pericol”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba.

Investigaţiile au fost efectuate cu sprijinul ofiţerilor de poliţie din cadrul I.P.J. Alba.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

UPDATE comunicat IPJ Alba: La data de 19.06.2015, ora 16.50, Poliţia municipiului Blaj a fost sesizată despre faptul că, la Secţia Urgenţe din cadrul Spitalului municipal Blaj a fost adusă o persoană de sex femeiesc care prezenta mai multe leziuni.

La nivelul Poliţiei municipiului Blaj a fost constituită o echipă operativă, care în urma verificărilor efectuate a stabilit faptul că Florin R., de 28 ani, din municipiul Blaj, în timp ce se afla la domiciliul concubinei sale, Maria S., de 27 ani, din municipiul Blaj, pe fondul geloziei, a lovit-o pe aceasta, provocându-i mai multe leziuni.

Victima a fost transportată la Spitalul municipal Blaj, unde i-au fost acordate primele îngrijiri medicale, ulterior fiind transferată la Spitalul Judeţean Alba, pentru investigaţii amănunţite.

În urma cercetărilor efectuate în cauză precum şi a concluziilor preliminare formulate de către medicul legist din cadrul Serviciului Județean de Medicină Legală Alba, dosarul penal a fost declinat Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba cu propunerea de continuare a cercetărilor cu privire la săvârşirea infracţiunii de omor în forma tentativei, prev. de art. 32 alin. 1 C. penal, rap. la art. 188 C. penal, cu aplic. art. 199 alin. 1 C. penal.

Totodată faţă de bărbat a fost luată măsura arestării preventive, pentru o perioadă de 30 de zile, acesta fiind depus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Alba.

În cauză cercetările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor comiterii agresiuni.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Supermarket-urile NU vor fi închise în weekend: Ciolacu – ”Nu este oportun, nu mai suntem în pandemie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Supermarket-urile NU vor fi închise în weekend: Ciolacu – ”Nu este oportun, nu mai suntem în pandemie” Marcel Ciolacu a declarat, joi, la începutul ședinței de Guvern, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. Programul de funcționare a supermarketurilor din România nu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea