Rămâi conectat

Curier Județean

Bărbat din Alba Iulia, cu dosar penal pentru braconaj piscicol. A fost prins în timp ce pescuia dintr-o baltă din Drâmbar, în perioada de prohibiție

Ziarul Unirea

Publicat

în

braconaj piscicolUn bărbat de 55 de ani din Alba Iulia s-a ales cu dosar penal, după ce a fost prins de polițiști în timp ce pescuia dintr-o baltă de pe raza localității Drâmbar, în perioada de prohibiție.

Poliţia reaminteşte faptul că perioada de prohibiţie durează până la data de 9 iunie inclusiv.

Potrivit IPJ Alba, la data de 23 mai 2016, poliţiştii Postului de Poliţie Vinţu de Jos, în timp ce acţionau pentru prevenirea şi combaterea pescuitului ilegal, l-au depistat pe un bărbat de 55 de ani, din municipiul Alba Iulia, în timp ce pescuia dintr-o baltă de pe raza localităţii Drâmbar.

Poliţiştii au luat măsura confiscării uneltelor de pescuit, iar faţă de bărbatul surprins pescuind ilegal, au întocmit dosar penal, în care este cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de ”pescuit, prin orice metode, al reproducătorilor, în perioada de prohibiție si distrugerea icrelor embrionate de peste in zonele de reproducere naturala”, fapta prevăzută şi pedepsită de art. 64, lit. b, din OUG 23 din 05.03.2008, actualizată.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba reaminteşte că la data de 11.02.2015, în monitorul Oficial al României nr. 110, a fost publicat Ordinul Comun al Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale și Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor nr. 307/152/2015 privind stabilirea perioadelor și zonelor de prohibiție a pescuitului, precum și a zonelor de protecție a resurselor acvatice vii în anul 2015.

În conformitate cu prevederile acestuia, “se instituie măsuri de prohibiție pentru pescuit în scop comercial, recreativ/sportiv și familial al oricăror specii de pești, crustacee, moluște și al altor viețuitoare acvatice în habitatele piscicole naturale, pe o durată de 60 zile, în perioada 11 aprilie – 9 iunie inclusiv.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea