Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Banii de la nunți și botezuri ar putea fi taxați. Proprietarii localurilor ar urma să plătească o taxă pentru fiecare meniu la masă

Ziarul Unirea

Publicat

în

locatie-nuntaNunțile și botezurile asigură o rețetă financiară sigură pentru patronii de localuri și restaurante, dar parlamentarii consideră că aici se face evaziune fiscală. Un proiect de lege, care va fi depus în Parlament, arată că plata unor taxe de către proprietarii de localuri ar putea finanța obiectivele de cult.

Parlamentarii vor să inițieze o lege sau să ceară Guvernului să emită un act normativ, o Ordonanță de Urgență, prin care proprietarii localurilor în care se organizează, nunți, botezuri, cumetrii sau alte petreceri unde particpă multă lume, să plătească o taxă pentru fiecare meniu pus la masă.

Banii ar urma să se ducă direct către Ministerul Culturii la Direcția Patrimoniu Național. Cu acești bani vor fi reabilitate monumentele și alte obiecte de patrimoniu. Aleșii spun că în acest fel s-ar face și mai puțină evaziune fiscală, întrucât mulți patroni nu declară corect consumația pe care au pus-o la dispoziția participanților, informează Libertatea.

Ar fi o soluție! La toate aceste tipuri de petreceri participă sute de oameni, iar de multe ori, patronii declară mult mai puține meniuri decât au fost în realitate, deci fac evaziune fiscală. Cred că am putea reduce puțin evaziunea fiscală, am aduce niște bani pentru a conserva și reabilita obiectele de patrimoniu, dacă după fiecare petrecere organizatorul ar plăti maxim un leu pentru fiecare meniu pe care l-a servit invitaților”, a spus pentru Libertatea un senator,membru al Comisie UNESCO din Parlamentul României.

sursa:stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

29 Martie: România a devenit membru NATO, alături de alte șase țări din Europa de Est

Bogdan Ilea

Publicat

în

29 Martie: România a devenit membru NATO, alături de alte șase țări din Europa de Est La 29 martie 2004, cele șapte state invitate la Summit-ul NATO de la Praga să devină membre ale Alianței (Bulgaria, Estonia, Letonia, Lituania, Romania, Slovacia, Slovenia), printre care și România, au depus instrumentele de aderare la Departamentul de Stat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea