Rămâi conectat

Curier Județean

Bacalaureat 2017, la istorie și matematică: Trei elevi din Alba, eliminați din examen pentru fraudă. Peste 70 de absenți

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Bacalaureat 2017. Trei elevi din județul Alba au fost eliminați, miercuri, de la proba de matematică și istorie, pentru fraudă, după ce au încercat să copieze cu telefonul mobil.

De asemenea, 74 de elevi, dintre cei 2.482 înscriși, au absentat la proba de miercuri.

Cei trei absolvenți din Alba, care au fost eliminați, au fost examinați la centrul de examen de la Colegiul Tehnic ”Apulum” din Alba Iulia, Liceul Silvic Câmpeni și Colegiul Economic ”Dionisie Pop Marțian” din Alba Iulia.
În Alba au fost amenajate 12 centre de examen.

Candidații au susținut, luni și marți, proba la limba și literatura română, respectiv la limba maternă.

Miercuri are loc proba obligatorie a profilului. Absolvenții de real susțin proba la matematică, iar cei de uman la istorie, potrivit calendarului Ministerului Educației.

Vineri are loc proba la alegere a profilului și specializării, iar candidații pot opta pentru una dintre disciplinele – biologie, chimie, fizică, economie, filosofie, geografie, informatică, logică și argumentare, sociologie și psihologie.

Pe 5 iulie, până la ora 16,00, vor fi afișate rezultatele, iar contestațiile pot fi depuse între orele 16,00 și 20,00.

Între 6 și 9 iulie vor fi rezolvate contestațiile, iar rezultatele finale vor fi publicate pe 10 iulie.

Potrivit Metodologiei de organizare a examenului de bacalaureat, candidaţii care sunt prinşi fraudând această evaluare nu vor mai avea dreptul să se înscrie în următoarele două sesiuni.

Elevii au dreptul să susţină examenul de bacalaureat, fără taxă, de cel mult două ori. Prezentările ulterioare la examen sunt condiţionate de achitarea unor taxe.

Candidaţii care au participat, dar nu au promovat examenul de bacalaureat în sesiunile de bacalaureat organizate începând cu anul 2003 pot solicita recunoaşterea unora dintre probele promovate în anii menţionaţi.

Se interzice candidatilor la examenul de bacalaureat sa introduca în salile de examen ghiozdane, rucsacuri, sacose, posete si altele asemenea, candidatii având obligatia de a lasa obiectele mentionate în sala de depozitare a obiectelor personale stabilita de comisia de bacalaureat în acest scop.

Citește și VIDEO: Subiecte BACALAUREAT 2017 la istorie, proba obligatorie a profilului. Ce au avut de rezolvat candidații

Citește și VIDEO: Subiecte BACALAUREAT 2017 la matematică, proba obligatorie a profilului. Ce au avut de rezolvat absolvenții


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Pompierii intervin la Alba Iulia, pe Calea Moților, pentru îndepărtarea unor elemente de construcție

Bogdan Ilea

Publicat

în

Pompierii intervin la Alba Iulia, pe Calea Moților, pentru îndepărtarea unor elemente de construcție Joi, 25 aprilie, pompierii din Alba Iulia, intervin pe Calea Moților, în jurul orei 11:30, pentru îndepărtarea unor elemente de construcție. Potrivit IPJ Alba, detașamentul de pompieri Alba Iulia intervine pentru îndepărtarea unor elemente de construcție în mun. Alba Iulia, Calea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea