Rămâi conectat

Curier Județean

Bacalaureat 2015, sesiunea a doua: 148 de candidați din Alba au depus contestații. Cele mai multe, 44, la limba română

Dragoş Suciu

Publicat

în

Un număr de 148 de contestații au fost înregistrate în județul Alba, după afișarea rezultatelor la bacalaureat, sesiunea de toamnă, cele mai multe, 44, la limba și literatura română, potrivit inspectorului școlar general, Marcela Dărămuș.

ISJ Alba03La centrul de examinare din Alba Iulia au fost depuse 62 de contestații, la Aiud – 42, la Abrud – 33, iar la Sebeș – 11. Un număr mare de contestații s-a înregistrat la biologie vegetală și animală – 42 și matematică – 34 de contestații.

Rezultatele la BAC au fost afișate marți, 1 septembrie, iar candidații nemulțumiți au putut contesta notele în aceeași zi în intervalul orar 16.00 – 20.00.

În județul Alba au fost înscriși 756 de candidați dintre care 620 au fost prezenți și 136 absenți. Un singur elev a fost eliminat din examen. Au promovat 222 de candidați, adică 35,81 la sută dintre cei prezenți. Un număr de 397 de candidați au avut medii sub 5.00, iar 114 au avut medii între 5.00 și 6.00, potrivit inspectorului școlar general al IȘJ Alba, Marcela Dărămuș.

Pe judeţe, cele mai mari rate de promovare – peste 30% – s-au înregistrat în judeţele Alba (35,81%), Iaşi (34,15%), Cluj (33,09%), Harghita (30,90%) şi Caraş-Severin (30,38%). Rata de promovare în Capitală este de 22,85% (cea mai mare, în sectorul 4 – 29,49%) Judeţele cu o rată minimă de promovare – sub 17% – sunt Ilfov (14,69%), Gorj (15,85%), Buzău (16,18%) şi Mehedinţi (16,69%). În 20 de judeţe procentul de promovare din această sesiune este inferior celui de anul trecut, în vreme ce în restul judeţelor se înregistrează o majorare cuprinsă între 0,68% (Satu Mare) şi Giurgiu (12,59%).

Absolvenții au susținut săptămâna trecută probele scrise. Luni a avut loc proba la limba română, marți proba la limba maternă – doar pentru absolvenții aparținând minorităților naționale, iar miercuri proba obligatorie a profilului – matematică (real) și istorie (uman). Vineri, la proba la alegere a profilului și specializării, candidații au putut alege între mai multe discipline: fizică, chimie, biologie sau informatică (profilul real) și geografie, filosofie, logică şi argumentare, economie, psihologie şi sociologie (profil uman).

Absolvenţii de liceu promovează examenul de bacalaureat dacă îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii: au susţinut probele de evaluare a competenţelor; au susţinut toate probele scrise şi au obţinut cel puţin nota 5 la fiecare dintre acestea şi au obţinut cel puţin media 6 la probele scrise.

Media minimă de promovare, pentru fiecare disciplină în parte este 5.00, iar media finală a notelor la toate disciplinele, necesară pentru promovarea examenului de Bacalaureat, este minimum 6.00.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Parcul dendrologic „Dr. Ion Vlad” din Alba Iulia, printre cele mai bine cotate parcuri dendrologice din România: Pe ce loc se situează

Ziarul Unirea

Publicat

în

Parcul dendrologic „Dr. Ion Vlad” din Alba Iulia, printre cele mai bine cotate parcuri dendrologice din România: Pe ce loc se situează Parcul dendrologic „Dr. Ion Vlad” din Alba Iulia se situează printre cele mai bine cotate parcuri dendrologice din România, fiind al 6-lea cel mai frumos parc dendrologic din țară. Luna aprilie este momentul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea