Rămâi conectat

Ştirea zilei

Bacalaureat 2015: Lucrările din Alba au fost corectate la Sibiu. Dascălii din Alba au examinat lucrările absolvenților din Arad

Ziarul Unirea

Publicat

în

Lucrările examenului de Bacalaureat 2015 ale absolvenților din județul Alba au fost corectate la Sibiu, iar cadrele didactice din Alba au corectat lucrările candidaților din județul Arad, potrivit unor surse.  

BAC05Corectarea și notarea lucrărilor de la Bacalaureat 2015 se realizează în alt județ decât cel în care candidații au susținut examenele scrise, potrivit unei modificări introduse de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, printr-un ordin care a fost publicat în Monitorul Oficial. Schimbarea procedurii de corectare a lucrărilor duce și la amânarea cu o zi a datei la care elevii vor afla primele rezultate de la BAC.

Astfel, rezultatele vor fi afișate în 7 iulie, până la ora 12.00, și nu în 6 iulie, așa cum arăta, inițial, calendarul publicat de Ministerul Educației și Cercetării Științifice.

Candidații nemulțumiți, pot depune contestații în 7 iulie, între orele 12.00 – 16.00. Soluționarea acestora are loc în 8-9 iulie, iar în 10 iulie vor fi afișate rezultatele finale.

În județul Alba, peste 2.700 de candidați au susținut, în 13 centre de examinare, probele scrise ale bacalaureatului. Testările au început luni cu proba la limba și literatura română, au continuat, marți, cu proba la limba maternă pentru absolvenții aparținând minorităților naționale, miercuri a avut loc proba obligatorie a profilului, iar examenul s-a încheiat, vineri, cu proba la alegere a profilului și specializării.

Absolvenţii de liceu promovează examenul de bacalaureat dacă îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii: au susţinut probele de evaluare a competenţelor; au susţinut toate probele scrise şi au obţinut cel puţin nota 5 la fiecare dintre acestea şi au obţinut cel puţin media 6 la probele scrise.

Absolvenţii care au promovat toate clasele liceale cu medii generale de minimum 9,50, iar la examenul de bacalaureat au obţinut media 10 primesc diplomă de merit.

Examenul de bacalaureat național – 2015 se desfăşoară în conformitate cu Metodologia de organizare şi desfăşurare a examenului de bacalaureat – 2011, aprobată prin Ordinul ministrului educaţiei, cercetării, tineretului şi sportului nr. 4799/2010 privind organizarea şi desfăşurarea examenului de bacalaureat 2011, cu modificările ulterioare, și cu prevederile prezentului ordin.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea