Rămâi conectat

Actualitate

Avertizare pentru utilizatorii serviciului de mesagerie WhatsApp. Campanie de phishing: ignoraţi aceste mesaje şi nu accesaţi link-urile pe care le conţin!

Ziarul Unirea

Publicat

în

CERT-RO (Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică) a emis o avertizare pentru utilizatorii serviciului de mesagerie WhatsApp.

Aceștia sunt vizați de o campanie de phishing. Atacatorii încearcă să obțină credențialele lor printr-o metodă de ‘validare’ a datelor.

Mai precis, victima primește un mesaj prin care i se cere ‘verificarea’ datelor contului, pentru a putea beneficia în continuare de gratuitatea serviciului. Se recomandă ignorarea unor asemenea mesaje și în special evitarea accesării link-urilor pe care le conține!

Utilizatorii care au accesat link-ul primit prin intermediul mesajului sunt redirecționați, în cele din urmă, către un site unde se pot abona la un serviciu care, așa cum se anunță pe acel site, ‘oferă acces nelimitat la un portal de wallpapere, emoticoane și multe alte conținuturi distractive pentru mobil’.

În cazul în care ați contractat acest serviciu și acum doriți să vă dezabonați, urmați instrucțiunile afișate în partea de jos a primei fotografii.

Whatsapp este un serviciu GRATUIT și nu condiționează continuitatea furnizării sale de plata unei anumite sume de bani ori validarea datelor!

Salvează


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea