Rămâi conectat

Ştirea zilei

Autostrada Sebeş-Turda| Şova: În 20 mai vor începe lucrările la Turda. Nu va mai dura mult şi vom demara lucrările şi pentru loturile 1 şi 2

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
  • În 20 mai vor începe lucrările pentru loturile 3 şi 4 ale Autostrăzii Sebeş-Turda, a spus ministrul Transporturilor Dan Şova. În maximum două luni vor începe lucrările şi la loturile 1 şi 2.

Autostrada Sebe - Turda11La Primăria municipiului Turda, ministrul Transporturilor, Dan Şova a dat Ordinul de începere a lucrărilor pentru loturile 3 şi 4 ale autostrăzii Sebeş-Turda, care au o lungime totală de aproximativ 30 de kilometri şi o valoare a contractelor de 200 de milioane de euro fără TVA. Termenul de finalizare a lucrărilor este februarie 2016.

Ministrul Dan Şova a precizat că primul lot de autostradă are 17 kilometri, iar preţul per kilometru este de 8,2 milioane de euro. Lotul 2 are 24 kilometri iar preţul per kilometru este 6,7 milioane de euro, în vreme ce lotul 3 are 12,4 kilometri la preţul de 7,5 milioane de euro/km, ultimul lot are 16,3 kilometri la preţul de 6,4 milioane per km.

„Sper să finalizăm lucrările până în 31 decembrie 2015, pentru că loturile nu sunt lungi doar lotul 2 are 24 de kilometri, celelalte 3 sunt scurte, teoretic constructorii se pot încadra în termen. Şi ei ne-au asigurat de acest lucru. Nu sunt probleme deosebite în aceste zone aşa că nu au motive să nu se încadreze în termen (…) Se poate lucra simultan pe cele patru loturi. Nu există probleme să nu se întâlnească constructorii. Proiectul va fi respectat şi dacă se depăşeşte termenul nu poate fi vorba de penalităţi”, a spus Dan Şova.

Pentru lotul 3 al autostrăzii Sebes – Turda, CNADNR a semnat contract cu asocierea Tirrena Scavi SpA – Societa Italiană Per Condotte D’Aqua SpA pentru circa 421 milioane de lei fără TVA.

Pentru lotul 4 al autostrăzii Sebes – Turda, CNADNR a semnat contract cu asocierea SC Porr Construct SRL – Porr Bau BmbH pentru circa 470 de milioane de lei fara TVA.

Pentru ambele loturi finanţarea este asigurată din Fonduri Europene (85%) şi fonduri de la Bugetul de Stat (Guvernul României -15%). Durata de execuţie a lucrărilor este de 22 de luni din care: 4 luni – proiectare, 18 luni – execuţie lucrări şi 48 de luni perioada de garanţie.

Procedura pentru loturile 1 şi 2, în lungime de 40 de kilometri a fost întârziată din cauza litigiilor în instanţă. Ministrul Transporturilor a spus că nu va mai dura mult şi vor începe şi lucrările pentru acestea. „În maximum două luni de acum încolo vom da ordinul de începere a lucrărilor şi pentru cealaltă jumătate”, a spus Dan Şova.

La Primăria din Turda, judeţul Cluj a fost prezent şi deputatul Ioan Dîrzu. Au mai fost prezente oficialităţi locale, parlamentari şi ministrul pentru Dialog Social, Aurelia Cristea.

[nggallery id=1672]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești Grădinițele din comuna Câlnic au fost dotate cu spații noi de joacă, a anunțat primarul Lucian-Tiberiu Bodea. Bucuria prichindeilor a fost pe măsură, aceștia fiind fascinați de căsuțele desprinse parcă din povești. Citește și: FOTO Loc de joacă ”ca în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea