Rămâi conectat

Ştirea zilei

Autostrada Sebeș – Turda: Ministrul Transporturilor a dat ”undă verde” și pentru construirea Lotului 4

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

După Loturile 1 şi 3 ale Autostrăzii Sebeş – Turda, şi Lotul 4 primeşte ”undă verde” pentru construcţie. Ministrul Transporturilor, Dan M. Costescu, a semnat astăzi, 05.07.2016, Ordinul de ministru pentru menţinerea construcţiilor, act care stă la baza emiterii autorizaţiei de construire.

Autostrada Sebes Turda lotul 4După emiterea acestei autorizaţii, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) va transmite antreprenorului Ordinul de Începere a lucrărilor. Evoluţia acestui proiect este încă un rezultat al aplicării Ordonanţei de urgenţă nr. 7/2016, promovată de Ministerul Transporturilor şi aprobată de Guvern în luna martie a acestui an. Ordonanţa prevede o serie de măsuri pentru accelerarea implementării proiectelor de infrastructură transeuropeană de transport.

Lotul 4 al Autostrăzii Sebeş – Turda – KM 53+700 – 70+000, sector Km 53+700 – 53+900, km 60+550 – 60+700 are o lungime de 16 km. Traseul Lotului 4 se dezvoltă pe raza judeţului Alba, în stânga DN1, pe teritoriul administrativ al comunei Miraslău şi pe cel al comunei Unirea, la vest de râul Mureş şi la sud de pârâul Ciugud. Pe lângă realizarea lucrărilor rutiere, proiectul prevede şi o serie de lucrări ce vizează siguranţa circulaţiei, protecţia mediului, consolidări pentru prevenirea şi/sau combaterea fenomenelor geologice negative, precum şi realizarea sistemului de scurgere a apelor pluviale.

Realizarea lucrărilor aferente Lotului 4 al Autostrăzii Sebeş-Turda are pe lângă importanţa macroeconomică şi un impact social benefic asupra calităţii vieţii şi a condiţiilor sociale prin crearea a peste 300 de locuri de muncă.

Autorizarea executării lucrărilor de construcţii se face conform Legii nr. 50/1991 cu actualizările şi modificările ulterioare.

Reamintim că săptămâna trecută, Loturile 1 şi 3 au primit autorizaţiile de construire, astfel, Ministerul Transporturilor a deblocat în total 46 km ai Autostrăzii Sebeş – Turda.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD Un accident rutier grav a avut loc joi, în jurul orei 13.00, pe autostrada A1, la km 230, zona Veștem, pe sensul Sebeș – Valcea, cu 4 autovehicule implicate. Traficul este blocat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea