Rămâi conectat

Actualitate

Autostrada Sebeș-Turda: Fonduri alocate de Guvern pentru 915 imobile expropriate de pe amplasamentul suplimentar – Lot 3, pe raza localităților Aiud și Mirăslău

Ziarul Unirea

Publicat

în

Guvernul a aprobat, în ședința de astăzi, declanșarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată aflate pe amplasamentul suplimentar care fac parte din coridorul de expropriere al lucrării Autostrada Sebeș — Turda — Lot 3, precum și fondurile necesare pentru plata despăgubirilor.

Printr-o Hotărâre, Guvernul a alocat suma de 1,126 milioane de lei, fonduri destinate despăgubirii proprietarilor ale căror imobile vor fi expropriate pe amplasamentul suplimentar al Autostrăzii Sebeș — Turda — Lot 3. Este vorba despre 915 imobile situate pe raza localităților Aiud și Mirăslău din județul Alba, în suprafață totală de 289.407 mp.

Proiectul ”Autostrada Sebeș-Turda” prevede construirea autostrăzii pe teritoriul județelor Alba și Cluj, pe o lungime totală de 70 km.

Sumele necesare despăgubirilor se alocă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor și au rezultat ca urmare a Raportului de expertiză întocmit de către un expert autorizat al Asociației Naționale a Evaluatorilor Autorizați din România (ANEVAR), conform Legii 255/2010 privind exproprierea pentru cauză de utilitate publică necesară realizării unor obiective de interes național, județean sau local, cu modificările și completările ulterioare, precum și normelor metodologice de aplicare a acesteia.

Biroul de presă al Guvernului


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea