Rămâi conectat

Ştirea zilei

Autostrada Sebeș-Turda: Demararea lucrărilor amânată cu câteva luni din cauza contestațiilor

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

harta-autostrada--sebes-turda-rosuConstrucția autostrăzii Sebeș-Turda nu poate demara în primăvară, așa cum anunța ministrul Dan Șova la sfârșitul anului trecut. Cum era de așteptat, rezultatul licitației a fost contestat de unele dintre firmele care au depus oferte. Amânarea lucrărilor poate dura chiar și câteva luni, în funcție de decizia Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor.

Potrivit procedurilor firmele pot depune contestație în 10 zile de la anunțarea câștigătorului. Termenul de soluţionare a contestaţiei este de 10 zile, și maximum 20 de zile pentru dosarele în cazul cărora CNSC are nevoie să solicite documente suplimentare de la autoritatea contractantă, însă decizia consiliului poate fi atacată în instanță care trebuie să dea o soluție definitivă și irevocabilă.

Câștigătorii licitației pentru proiectare și execuție la cele patru loturi ale Autostrăzii Sebes-Turda au fost anunțați la sfârșitul lunii decembrie 2013.

Ofertele câștigătoare au fost:

Lot I – 17 km – de la intrarea pe autostrada de la Lancrăm până la Pârâul Iovului – km 0+000 – km 17+000: Asocierea Impregilo SpA/Salini SpA;  Oferta: 539.488.704 lei (oferta câștigătoare de pe locul 3).

Lot II – 24,25km – de la Pârâul Iovului, via Alba Iulia, până la intrarea în municipiul Aiud – km 17+000 – km 41+250: Asocierea RCM Construzioni SRl/Imob Lux Construct SRL/Consinit SRL/Societatea de Constructii Napoca SA/ Impresa Ferrara S.N.C Di Angela & Rossella Ferrara/SC T Dancor RomConstruct SRL/SC Shelter Construct  SRL/ Associazione Cooperativa Muratori & Affini Ravenna S.C.P.A./ Schiavo & C.SpA/Eurocerad International SRL;  Oferta: 460.019.270 lei (Oferta câștigatoare de pe locul 1)

Lot III – 12,45km – de la intrarea in Aiud până la nodul de la Decea – km 41+250 – km 53+700: Asocierea Tirrena Scavi S.p.A Societa Italiana per Condotte d’Acqua S.p.A;  Oferta: 420.511.921 lei (oferta câștigatoare de pe locul 3)

Lot IV – 16,3 km – de la nodul Decea pana la intrarea in autostrada in zona Turda – km 53+700 – km 70+000: SC PORR Construct SRL/PORR Bau GmbH.  Oferta: 470.004.894 lei (oferta câștigatoare de pe locul 2)

În urma derulării procedurii de licitaţie în vederea atribuirii contractului „Proiectare şi execuţie autostrada Sebeş-Turda, Loturile 1, 2, 3, 4”, valoarea unui kilometru de autostradă este de 6 milioane euro.

În vederea atribuirii contractului pentru construcţia celor 70 de kilometri ai tronsonului de autostradă Sebeş – Turda, la licitație au fost înscrise 43 de oferte.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Primăria Alba Iulia, LICITAȚIE pentru concesionarea primei parcele din viitorul ”Parc Industrial”

Unirea Ziarul

Publicat

în

Primăria Alba Iulia, LICITAȚIE pentru concesionarea primei parcele din viitorul ”Parc Industrial” Primăria Alba Iulia organizează prima licitație pentru concesionarea unei parcele de aproape 2 ha de teren (18.104 mp), din viitorul Parc Industrial, situat în apropiere de șoseaua de centură a municipiului Alba Iulia. potrivit anunțului publicat pe site-ul primăriei: Municipiul Alba Iulia, cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea