// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Autostrada Sebeș-Turda: CNSC a respins contestația licitației pentru lotul 4. Austriecii rămân câștigători!

harta-autostrada--sebes-turda-rosuPotrivit unor informații neoficiale, Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a respins contestația privind rezultatul licitației pentru lotul 4 al Autostrăzii Sebeș Turda.

În aceste condiții, câștigătorii acestui tronson rămân austriecii de la SC PORR Construct SRL/PORR Bau GmbH. Oferta consorțiului, în valoare de 470.004.894 de lei, a fost desemnată câtigătoare de pe locul 2.  Lotul 4 are o lungime de  16,3 km – de la nodul Decea până la intrarea in autostradă, in zona Turda.

Decizia consiliului poate fi însă atacată la Curtea de Apel care trebuie să dea o soluție definitivă și irevocabilă.

Anunțul a fost făcut, pe surse, de vicepreședintele Consiliului Județean Alba, Florin Roman. Acesta a mai precizat că, până la sfârşitul acestei luni, Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) urmează să se pronunţe și cu privire la contestațiile pentru celelalte trei  loturi.

În condițiile în care toate contestațiile vor fi respinse de către CNSC, CNADNR va putea semna contractele de execuție cu constructorii, iar astfel lucrările vor putea începe de îndată ce vremea va permite acest lucru. Astfel, o variantă optimistă pentru demararea lucrărilor la viitoarea autostradă, este, în opinia vicepreședintelui CJ Alba, luna mai.

La sfârșitul lunii decembrie 2013 au fost anunțați  câștigătorii licitației pentru proiectare și execuție la cele patru loturi ale Autostrăzii Sebeș-Turda. În urma licitației valoarea unui kilometru de autostradă este de 6 milioane euro.

Bogdan PRESECAN

Email:bogdanpresecan@yahoo.com
Tel: 0734.771.136

2 Răspunsuri la Autostrada Sebeș-Turda: CNSC a respins contestația licitației pentru lotul 4. Austriecii rămân câștigători!

  1. drona 14.01.2014 la 19:07

    Hai la munca ! Gata cu contestatiile, ca daia nu avem autostrazi si ne tot plangem.

  2. nice 15.01.2014 la 23:13

    cine a contestat si cand sa dat rezultatul sentintei ca pe cnsc nu scrie nimic?