Rămâi conectat

Politică Administrație

Autostrada Orăștie-Sibiu. Deputat de Alba, neîncrezător: Ministrul tehnocrat a greșit, reparațiile la lotul 3 nu vor fi terminate – VIDEO

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Când vine vorba despre drumuri și autostrăzi în România ne încearcă de fiecare dată un sentiment de amărăciune, deoarece stăm foarte prost la acest capitol, lucru pe care îl simțim pe propria piele toți cei care circulăm pe aceste drumuri naționale, județene sau pe autostrăzi și de asemenea un lucru pe care îl știu și toți cei care ne vizitează din afara țării.

VIDEO/ Autostrada Orăștie – Sibiu: Tronsonul de demolat de pe lotul 3, filmat din aer – ”Putem vedea lipsa oamenilor, a utilajelor, a materialelor, dar mai presus de toate cred că este lipsa interesului”România a avut incredibila ,,performanță” de a înregistra o scădere a kilometrilor de autostradă sub o guvernare de tristă amintire a cărei singură performanță a fost să taie niște panglici la lucrări de infrastructură începute și derulate în cea mai mare parte sub alte guvernări. Am ajuns de pomină cu bucata de autostradă demolată la mai puțin de un an de la darea în folosință. Se împlinește un an de când s-a închis tronsonul de autostradă de la Cunța la Săliște. Am fost mințiți de miniștrii Guvernului Ponta care spuneau că se va rezolva rapid situația. Acum vin tehnocrații și fac promisiuni. Zilele acestea, tehnocratul Sorin Bușe, aflat în vizită în județul Alba, ne spune că lotul III al autostrăzii Orăștie – Sibiu ar putea fi redat în folosință până la sfârșitul lunii septembrie, declarație pe care eu o consider destul de îndrăzneață. Tare mă tem, că ministrul tehnocrat, a cam greșit la calcule și nu cred că reparațiile vor fi terminate încât să se poată circula pe acel tronson în condiții de siguranță atât de repede. Dacă totuși ceea ce spune ministrul transporturilor se va împlini, atunci cei care au gestionat până acum această problemă trebuie trași la răspundere imediat pentru rea-credință și indiferență.

În ceea ce privește autostrada Sebeș – Turda îmi exprim din nou scepticismul. Nu cred că la sfârșitul anului viitor vom vedea această autostradă gata, deși avem mare nevoie de ea. Sunt conștient că în mod normal, cu o bună funcționare a instituțiilor statului implicate în acest proces, lucrările ar putea fi terminate la termenele asumate de un ministru sau de un antreprenor. Din păcate însă am văzut cu toții cum instituțiile din țara noastră se încurcă una pe alta și întrețin o birocrație ucigătoare.

Citește și Circulația pe AUTOSTRADA demolată va fi redeschisă până la sfârșitul lunii septembrie. Bușe: Vom lansa o evaluare independentă, pentru a fi siguri că redeschidem traficul în siguranță

În calitate de parlamentar al județului Alba am luat cuvântul de la tribuna Parlamentului pe această temă, am interpelat încă din 2013 Guvernul pentru a cere informații despre stadiul implementării proiectului autostrăzii Sebeș- Turda.

Putem vorbi și de calitatea acestor lucrări. Nu mai vrem autostrăzi scumpe și proaste. Nu mai vrem lucrări făcute de mântuială, lucrări care la scurt timp după finalizare să necesite noi intervenții. Nu departe de lotul I al viitoarei autostrăzi Sebeș-Turda vedem un exemplu de lucrare de mântuială. La aproximativ o lună de la turnarea covorului nou de asfalt între Alba Iulia și Sebeș au început să apară gropile. Nu au apucat să facă marcajele și deja trebuie să intervină pentru a repara drumul. Sunt curios să văd cine, când și cum va răspunde de aceste probleme.

În fiecare zi, mai ales la orele dimineții și dupămasa, mii de șoferi și pasageri se chinuie în traficul infernal dintre Alba Iulia și Sebeș. Desigur, traficul intens poate fi una din cauze, dar principala cauză a blocajului rutier între Alba Iulia și Lancrăm este reprezentată de podul peste râul Mureș care nu mai are capacitatea de preluare a traficului. Am mai spus-o și o spun din nou: este nevoie de un nou pod peste râul Mureș pentru a relaxa traficul în această zonă. Este o imagine care nu ne face deloc cinste. Toți cei care intră în Alba Iulia dinspre Sebeș au de parcurs un drum nou dar cu gropi și trebuie să treacă apoi peste un pod strâmt și mereu cu probleme. Aceleași probleme sunt tot mai acute și pe relația Alba Iulia – Aiud, datorită gâtuirii traficului la Teiuș, de aceea PMP va susține construirea unei șosele ocolitoare a orașului Teiuș chiar dacă se va construi și autostrada. Vom continua să atragem atenția și să ne aducem contribuția la rezolvarea problemelor legate de infrastructura rutieră. Partidul Mișcarea Populară înțelege foarte bine importanța unor căi rutiere moderne și sigure în România. Pregătim un program de guvernare în care vom prezenta soluțiile noastre pentru rezolvarea problemelor de infrastructură rutieră din țara noastră.

Preşedinte PMP Alba,

Deputat Clement Negruţ


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație USR Cugir are plăcerea de a anunța că Flaviu-Lucian Rădițoiu a fost ales candidat pentru funcția de primar, al orașului Cugir, în cadrul Adunării Generale a filialei. Cunoscut pentru implicarea sa constantă în comunitate, în diverse activități de voluntariat, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea