Rămâi conectat

Ştirea zilei

Autostrada Orăştie – Sibiu: Contractul pentru Lotul 3 va fi reziliat. O nouă licitaţie, pentru 6 kilometri

Dragoş Suciu

Publicat

în

În această săptămână, contractul semnat între CNADNR şi Impregilo Group pentru realizarea segmentului de autostradă Orăştie-Sibiu (Lot 3) va fi reziliat a spus ministrul Transporturilor, Dan Şova, pentru că era inacceptabil să plătim câteva milioane de euro în plus pe lucrări care nu se justificau.

„Pentru Orăştie-Sibiu, Consiliul de Administraţie /al CNADNR, n.r./ va aproba rezilierea contractului cu Impregilo săptămâna aceasta. Nu au reuşit să se înţeleagă din punct de vedere tehnic şi financiar. Există probleme între specialişti în privinţa alunecărilor de teren din zonă. De comun acord între conducerea CNADNR şi conducerea Impregilo s-au făcut două expertize independente cu experţi agreaţi de ambele părţi, respectiv o expertiză tehnică şi una financiară, pe contract. Ambele expertize au dat dreptate CNADNR şi vom rezilia acest contract”, spus Şova.

Întrebat ce se va întâmpla de acum înainte cu această lucrare, ministrul Transporturilor a menţionat că se va organiza o nouă licitaţie pentru construcţia ultimilor 6 km de autostradă.

„Facem licitaţie din nou. Cei de la Impregilo au cerut o majorare de contract care este nelegală şi nerecunoscută de niciun expert şi neacceptată de Comisia Europeană. Când ai o asemenea situaţie, reziliezi contractul şi prezinţi proiectul din nou, îl licitezi cu noul preţ şi termini discuţia. Oricum, mai sunt 6 km de făcut, deci oricine vine mai are de lucrat maximum şase luni. Ei pot să ceară ceea ce vor /despăgubiri, n.r./, dar eu pot să vă spun doar că toate expertizele le sunt nefavorabile, iar cererile lor au fost respinse şi de Comisia Europeană. Până în toamnă vom rezolva licitaţia, dar nu cred că lucrarea se va finaliza până în octombrie 2014. Era inacceptabil să plătim nişte zeci de milioane de euro în plus pe chestiuni care nu se justificau”, a explicat Dan Şova.

CNADNR a anunţat organizarea unei proceduri de achiziţie directă pentru un contract de expertiză pentru Lotul 3 al autostrăzii Orăştie-Sibiu, în lungime de 22,1 km. Contractul a avut o valoare estimată la echivalentul a 33.688 euro, cu TVA inclusă şi a durat două luni.

Autostrada Orăştie-Sibiu a fost deschisă circulaţiei, în data de 20 decembrie 2013, pe distanţa dintre Orăştie, judeţul Hunedoara şi Cunţa, judeţul Alba, respectiv pe o distanţă pe aproximativ 44 de kilometri, după ce anterior, în cursul aceleaşi zile, a fost inaugurat şi lotul 4 al acesteia, între Sălişte şi Sibiu, în lungime de 16 kilometri.

Din cauza complexităţii şi lungimii proiectului, pentru execuţia lucrărilor de pe autostrada Orăştie-Sibiu a fost realizată o împărţire în 4 loturi. Valoarea totală a tronsonului Sibiu – Orăştie este de 716 milioane de euro.

Sursa: Economia.net


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ

Ziarul Unirea

Publicat

în

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ Reprezentanţii Centrului de Transfuzie Sanguină Alba au lansat joi, 28 martie 2024, un apel la persoanele care pot să doneze sânge din grupele A negativ și B negativ. ”În aceasta săptămână au fost multe solicitări pe grupele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea