Rămâi conectat

Politică Administrație

Autostrada Nădlac – Constanţa: 2023 – ultimul termen avansat de guvern pentru finalizare

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Despre autostrada Nădlac – Constanţa, pe coridorul IV pan european s-a vorbit mult în ultima vreme. Mai mult decât s-a făcut. Printre ideile năstruşnice care au apărut „pe piaţă” s-a aflat şi cea a renunţării la tronsonul Sibiu – Piteşti, sau cea a construirii acestui tronson prin Curtea de Argeş şi nu prin Râmnicu Vâlcea, aşa cum este stabilit traseul de către Comisia Europeană. Greu s-au făcut auziţi cei care argumentau că traseul autostrăzii nu poate fi modificat indiferent de ce argumente se invocau, argumente de genul terenului dificil, al costurilor mari. Se propunea chiar mutarea traseului prin Braşov spre Sibiu. Că doar bucureştenii trebuie să meargă la munte! Şi distracţia e mai importantă decât economia. Pornind de la aceste considerente nici măcar nu s-au început studiile şi documentaţiile necesare. Şi astea cer şi ele timp!

autostrada

Ei bine, se pare că s-a înţeles, în sfârşit, că tronsonul Sibiu – Piteşti prin Râmnicu Vâlcea este musai să se facă pentru că acesta este traseul aprobat de Comisia Europeană în baza unui argument simplu, dar de necombătut, este traseul cel mai scurt şi prin urmare cel mai economic pentru cei care-l vor utiliza. El este inclus în nucleul reţelei europene de autostrăzi şi nu în reţeaua complementară (adică nu urgentă, aproape facultativă, cum este traseul Sibiu – Braşov). Conform ultimelor informaţii, tronsonul dintre Piteşti şi Râmnicu Vâlcea urmează să fie finalizat până în anul 2018, iar tronsonul Râmnicu Vâlcea – Sibiu în anul 2023. Asta, bineînţeles, dacă nu le mai vine unora de pe la Ministerul Transporturilor, de pe la CNADNR sau de la Marile Proiecte vreo nouă idee pentru realizarea căreia nu beneficiem de finanţare din partea Uniunii Europene, aşa cum beneficiem pentru traseul Sibiu – Piteşti. )


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Proiecte pentru orașul Teiuș: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Proiecte pentru orașul Teiuș: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie Primarul orașului Teiuș, Mirel Vasile Hălălai, printr-o postare de ieri, 24 aprilie, de pe facebook a anunțat trei proiecte noi pentru teiușeni: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie: ”Împreună cu arhitectul orașului, Claudiu Colev am fost astăzi la București la Ministerul Dezvoltării pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea