Rămâi conectat

Actualitate

Autostrada A1 Alba – Sibiu se închide mâine dimineață la ora 08.00 pentru reparații. Traficul rutier deviat pe DN1

Ziarul Unirea

Publicat

în

Tronsonul Săliște-Cunța al autostrăzii Sibiu-Orăștie, respectiv între Nod rutier Sălişte (km 270+020) – Nod rutier Cunţa (km 292+455), se închide total, începând de luni dimineață, de la ora 08.00. Restricțiile vor dura cel puțin o lună și jumătate.

Șoferii vor fi redirecționați, în această perioadă, pe Drumul Național 1, rută pe care circulau și înainte de deschiderea autostrăzii. Pe A1 vor fi montate balize de beton și indicatoare, iar singurele care vor mai avea acces în zonă vor fi utilajele constructorului.

“Precizăm că instituirea acestei restricții este nec esară în vederea remedierii degradărilor constatate la km 275+650 al autostrăzii (km 60+600 proiect).

În conformitate cu prevederile Contractului “Proiectare şi Execuţie Autostrada Orăştie – Sibiu, lot 3, Antreprenorul are responsabilitatea deplină pentru remedierea defectelor apărute, atât în perioada de execuţie a lucrărilor, cât şi în perioada de garanţie (4 ani).

Astfel, aceste lucrări de remediere vor fi executate pe riscul şi cheltuiala Antreprenorului

Menționăm că, atât experţii tehnici din partea Antreprenorului, cât şi cei din partea Beneficiarului, au concluzionat faptul că apariţia şi evoluţia defectului (crăpătura) de la km 275+650 nu s-a cauzat unui fenomen de alunecare a terenului, ci unei tasări structurale pricinuită de execuţia necorespunzatoare a lucrărilor la corpul autostrăzii, în perioada 2012 – 2013.

Precizăm că în perioada de restricție totală, traficul rutier se va desfășura pe o rută alternativă, respectiv: DN 1 între localităţile Sălişte şi Cunţa.

Precizăm că perioada de închidere a circulaţiei este de aproximativ o lună şi jumătate, în funcţie şi de condiţiile meteorologice“, se precizează în comunicatul remis presei de CNADNR.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea