Rămâi conectat

Curier Județean

Aurul și argintul antic al României mai poate fi văzut la Alba Iulia până duminică, 12 iulie. 25.000 de vizitatori au trecut pragul Sălii Unirii pentru a admira artefactele, într-o lună

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

aurul antic al romanieiExpoziția ”Aurul și argintul antic al României” va mai fi găzduită de Sala Unirii din Alba Iulia doar până duminică, 12 iulie. Astfel, cei interesați, care nu au ajuns încă să admire ”comorile” țării, mai au doar 5 zile la dispoziție să viziteze expoziția. 

Deschisă la Alba Iulia din 4 iunie, expoziția ”Aurul și argintul antic al României„ s-a bucurat de un număr record de vizitatori. Potrivit reprezentanților muzeului albaiulian, nu mai puțin de 25.000 de vizitatori au trecut pragul Sălii Unirii pentru a admira artefactele antice de aur și argint expuse.

Reamintim că programul de vizitare este de marți până duminică, între orele 10.00 – 19.00.

”Aurul şi argintul antic al României” reprezintă încununarea cu succes a unui proiect muzeologic de anvergură naţională, unul dintre cele mai mari demersuri de acest fel organizate în România în ultimii 20 de ani.

Expoziţia propune o impresionantă incursiune istorică, ce acoperă o perioadă de peste 6.000 ani. De reţinut că este pentru prima oară când publicul din România are posibilitatea de a vedea, reunite într-un singur loc, cele mai importante capodopere ale orfevrăriei pre- şi protoistorice sau de epocă clasică din colecţiile muzeale din ţară.

FOTO: Veniți la Alba Iulia! Tezaurul de aur al României expus la Sala Unirii – cea mai valoroasă expoziție din toate timpurile

Peste 1000 de piese arheologice din metale preţioase de o deosebită valoare istorică, estetică şi simbolică pot fi admirate în cadrul acesteia. Dintre aceste însemnate capodopere, amintim doar brăţarile dacice de aur de la Sarmizegetusa Regia şi Tezaurul de la Pietroasa, cunoscut publicului sub numele de Cloşca cu puii de aur.

Polița de asigurare a pieselor expuse se ridică la 70 de milioane de euro, potrivit lui Gabriel Rustoiu, directorul Muzeului Național al Unirii, de care aparține și Sala Unirii.

Intrarea este gratuită!!!

[nggallery id=581]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

VIDEO ”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!” Asociația ”Prietenii lui Azor” au lansat un apel pentru salvarea unui cățel ajuns în adăpostul public din Alba Iulia, care are nevoie urgent de consultații și intervenții chirurgicale. Patrupedul a fost lovit de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea