Rămâi conectat

Actualitate

Augustin Lazăr va susține în 21 aprilie interviul la CSM pentru avizarea numirii în funcția de procuror general

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Augustin Lazăr va susține în 21 aprilie interviul la Consiliul Superior al Magistraturii pentru avizarea numirii în funcția de procuror general al României, potrivit calendarului publicat pe site-ul CSM.

procuror Augustin LazarSecţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a stabilit calendarul pentru examinarea propunerii ministrului justiţiei de avizare a numirii lui Augustin Lazăr, procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, în funcţia de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Secţia pentru procurori a hotărât ca activităţile prevăzute în procedura de avizare a propunerii ministrului justiţiei să se desfăşoare conform următorului calendar:

– 04 aprilie 2016 – punerea în dezbatere publică a proiectului de management şi efectuarea verificărilor asupra candidaturii;

– 21 aprilie 2016 – analizarea rezultatelor demersului anterior şi intervievarea candidatului;

–  22 aprilie 2016 – transmiterea avizului către Ministerul Justiţiei.

Augustin Lazăr are o experiență relevantă în management judiciar, având o vechime în funcția de procuror de 34 de ani, dintre care 18 ani în funcții de conducere. Ca procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, a coordonat și instrumentat cauze complexe, cum ar fi urmărirea și repatrierea tezaurelor sustrase din situl Sarmizegetusa Regia, în care a fost necesară o vastă cooperare judiciară internațională. Anterior, ca procuror șef la secția de anticorupție, urmărire penală și criminalistică din cadrul PÎCCJ a participat nemijlocit la acțiunea de reformare și modernizare a Ministerului Public, care a generat premisele creării structurilor specializate de parchet din cadrul acestei instituții.

În desemnarea propunerii, ministrul justiției a avut în vedere îndeplinirea criteriilor de integritate, vechimea neîntreruptă în Ministerul Public, experiența profesională și managerială relevantă și capacitatea decizională.

Ministrul justiției mulțumește tuturor procurorilor care au participat la procesul de selecție pentru ocuparea funcției de procuror general al PÎCCJ, pentru implicare și profesionalism.

Citește și Cum vrea să reformeze justiția Augustin Lazăr, conjudețeanul nostru propus pentru funcția de procuror general al României


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea