Rămâi conectat

Ştirea zilei

AUDIO: Anchetă a Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia în cazul unui preot acuzat că ar fi încercat să corupă sexual un minor

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia a deschis o anchetă în cazul preotului Cristian Pomohaci, care slujește într-o comună din Mureș, acuzat că ar fi încercat să corupă sexual un adolescent de 17 ani, după ce o presupusă convorbire între cei doi, care conține propuneri indecente, a apărut pe internet.   

Înregistrarea publicată durează peste 20 de minute, iar în ea se aud două voci, între care una se presupune că este a preotului Pomohaci, care este și interpret de muzică populară, respectiv a unui adolescent de 17 ani.

Spre finalul acesteia, preotul i-ar fi spus băiatului că între ei doi a fost, de la bun început, ”ceva special”, amintindu-i cum s-au întâlnit.

Apoi, preotul i-ar fi propus adolescentului să-i arate organul sexual, căruia îi spune ”ciocan”, și îi promite că va fi remunerat dacă va întreține relații sexuale cu el.

Contactați ziarulunirea.ro, reprezentanții Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia au spus că au deschis o anchetă internă în acest caz, iar dacă acuzațiile privind coruperea sexuală se vor dovedi adevărate, preotul Cristian Pomohaci va fi trimis în judecata Consistoriului eparhial, existând posibilitatea excluderii sale din preoție.

Întrebați despre stadiul anchetei privind preotul Cristian Pomohaci și acuzațiile care i se aduc, Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia a trimis, pentru ziarulunirea.ro, un răspuns scris.

”Referitor la articolul apărut în Ziar de Cluj (ediția online, 23 iunie 2017), prin care preotul Cristian Pomohaci, paroh al Parohiei Moșuni, județul Mureș, este acuzat de faptul că a agresat sexual un minor în vârstă de 17 ani, cerându-i să întrețină relații sexuale cu el în schimbul unor beneficii materiale, Biroul de presă al Arhiepiscopiei Ortodoxe a Alba Iuliei precizează următoarele: În ultimii ani, preotul Cristian Pomohaci a fost cercetat de către organismele eparhiale competente pentru săvârșirea unor abateri disciplinare în urma cărora a fost sancționat cu dojană arhierească, oprirea totală de la săvârșirea lucrărilor sfinte pe o perioadă determinată de timp și cu canonisirea la o mănăstire pe o perioadă de o lună de zile, conform regulamentelor bisericești în vigoare. Urmare a acuzațiilor care i se aduc părintelui Cristian Pomohaci în articolul apărut în Ziarul de Cluj, Arhiepiscopia Alba Iuliei a demarat o anchetă în care cel inculpat își va putea prezenta punctul de vedere referitor la învinuirile din textul articolului și din materialul audio difuzat în mediul online. În cazul în care în urma anchetei cele reclamate se vor dovedi adevărate, preotul Cristian Pomohaci va fi trimis în judecata Consistoriului eparhial, existând posibilitatea excluderii sale din preoție”, se arată în răspunsul dat de biroul de presă al Arhiepiscopiei de Alba Iulia.

Parohiile din Mureș aparțin de Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Opt ani și cinci luni de închisoare pentru un tânăr acuzat de trafic de cocaină, prins în flagrant de către polițiștii de la BCCO Alba Iulia

Unirea Ziarul

Publicat

în

Opt ani și cinci luni de închisoare pentru un tânăr acuzat de trafic de cocaină, prins în flagrant de către polițiștii de la BCCO Alba Iulia Sentință definitivă la Curtea de Apel Alba Iulia pentru un tânăr care a fost judecat pentru trafic de droguri de mare risc, trafic internațional de droguri de mare risc, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea