Rămâi conectat

Curier Județean

Atenție șoferi! Modificări în Codul Rutier – Se aplică AMENZI URIAȘE pentru consum de alcool, viteză și ignorarea culorii roșii a semaforului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Potrivit modificărilor din Codul Rutier, intrate în vigoare de la sfârșitul săptămânii trecute, cea mai mare amendă ajunge la 9.600 de lei, scaunul pentru copii devine obligatoriu iar amenzille de circulație neplătite duc la suspendarea permisului.

Amenda maximă de 9.600 de lei este aplicată şoferilor care au o alcoolemie mai mare de 0,25 la mie în aerul expirat și sunt implicaţi în accidente rutiere. De asemenea, cu aceeași sumă sunt sancționați șoferii care nu opresc la trecerea la nivel cu calea ferată, atunci când semnalele acustice şi vizuale sunt pornite.

Şoferii care trec pe culoarea roşie a semaforului pot fi sancţionaţi cu amenzi de 4.000 de lei.

Depăşirea limitei de viteză cu 51 până la 60 de kilometri pe oră se sancţionează cu amenzi cuprinse între 720 şi 1.600 de lei. În plus, se ridică şi permisul de conducere pentru 90 de zile. În cazul depăşirii limitei de viteză cu peste 60 de kilometri pe oră, se aplică amenzi cuprinse între 1.680 şi 4.000 de lei, plus suspendarea permisului de conducere pentru 180 zile.

Este sancţionată cu trei puncte de penalizare „nerespectarea obligaţiei conducătorului de autovehicul de a se asigura că persoanele minore poartă centuri de siguranţă sau sunt transportate în dispozitive de fixare în scaune pentru copii omologate”. La aceasta se adaugă patru sau cinci puncte de penalizare, adică între 360 şi 450 lei.

Vorbitul la telefon în timpul condusului unui autovehicul sau nepurtarea centurii de siguranţă poate atrage o amendă de 1.600 de lei.

Şoferii care nu îşi plătesc amenzile de circulaţie pot rămâne fără permis. (Z.U.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie” Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir au organizat duminică, 21 aprilie 2024, o nouă acțiune de ecologizare, în mai multe zone din oraș. Spre surprinderea bikerilor, în zonele pe care aceștia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea