Rămâi conectat

Ştirea zilei

Atentatul terorist de la Nisa, văzut prin ochii unui abrudean stabilit în Franța: Am oprit maşina şi am început să strig: «Criminalii!, «Islamişti barbari!»

Ziarul Unirea

Publicat

în

dan rezmuvesDan Rezmuves, un abrudean stabilit de 17 ani în Franța, unde a devenit specialist în securitate, a avut amabilitatea să povestească, în exclusivitate pentru ziarul „Unirea”, despre atentatul terorist de la Nisa produs pe 14 iulie, care a îndoliat din nou Franța.

În acea seară, 84 de persoane și-au pierdut viața, iar alte peste 200 au fost rănite, printre care și doi români, după ce, în mod intenționat, un tânăr tunisian a intrat în plin cu un autocamion în mulțimea ce asista pe faleză la focurile de artificii de Ziua Națională a Franței.

În seara atacului eram la Montpellier, nu foarte departe de Nice. Imediat după atac ieşisem în centru cu maşina, fiind foarte indignat de ceea ce se întâmplase. În centrul unei intersecții, am oprit maşina şi am început să strig: «Criminalii!, «Islamişti barbari!». Lângă mine s-au mai alăturat și alţi oamenii la fel foarte indignaţi şi nervoşi de ceea ce se întâmplase. La un moment dat a apărut poliţia, luându-mă doar pe mine pentru că eram cel mai gălăgios, dar nu mi-au făcut nimic, pentru că și ei, polițiștii, erau la fel de nervoși, fiind la rândul lor foarte, foarte indignaţi pentru că nu au nici ei nicio autoritate asupra nelegiuiţilor ăştia, care nu au nici carte verde asupra lor”, a povestit conjudețeanul nostru.

Referitor la situaţia actuală din Franța, Dan Rezmuves susține că aceasta „este foarte, foarte încordată, din cauza faptului că sunt prea mulţi acum (n.a. – islamiști) şi pentru că, după atacul din Paris, Guvernul nu a luat practic până acum nicio măsură concretă asupra islamului radical”.

El este de părere că atacul ar fi putut evitat dacă guvernul francez ar fi luat măsurile necesare pe care toţi cetăţenii francezi le cer. „În primul rând, este vorba de expulzarea islamiştilor radicali și închiderea moscheilor salafiste (n.a., jihadiste), chiar în Montpellier sunt două. De aceea, o mare parte de vină a acestor atacuri o are guvernul francez! Controale au fost, dar insuficiente. E inadmisibil ca un camion de 19 tone să intre pe un bulevard închis complet de la circulaţie. Pe Promenade des Anglais, trotuarul este foarte mare, practic cât o şosea, el (n.a., teroristul) a evitat barajul și a intrat pe trotuar, iar de acolo s-a angajat pe bulevard unde a urmat ce a urmat.

Cu siguranţă a fost o breşă în dispozitivul de securitate”, concluzionează abrudeanul Dan Rezmuves, care este cetățean francez. (R.G.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea