Rămâi conectat

Politică Administrație

Atelier de inițiere a cadrelor didactice din Alba în domeniul proiectelor eTwinning, vineri, la Colegiul ”HCC” din Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Colegiul Național ”Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia organizează, vineri, al doilea atelier de inițiere a cadrelor didactice din județul Alba în domeniul proiectelor eTwinning.

Colegiul HCC Alba IuliaCu sprijinul prof. Lilica Vanţ, inspector pentru limbi moderne, Colegiul ”HCC” din Alba Iulia a difuzat în  toate şcolile din judeţ oferta de formare (2 ateliere de 3 ore fiecare).

În perioada 17 – 29 ianuarie 2016 s-au înscris online 158 de cadre didactice, dintre care 81 pentru atelierul din 2 februarie şi 77 pentru atelierul din 5 februarie.

Atelierul din 2 februarie a fost inaugurat  de către directorul Colegiului ”HCC” Valeriu Cerbu, cel de vineri, 5 februarie va beneficia şi de prezenţa inspectorului Lilica Vanţ. Dir. Cerbu Valeriu şi prof. Lilica Vanţ coordonează acest eveniment, iar prof. Georgeta Bădău va asigura în mod benevol formarea.

Capacitatea sălii de formare este de doar 28 de locuri, iar în această săptămână vor putea fi primiți primii 56 de înscrişi, însă reprezentanții Colegiului ”HCC” din Alba Iulia vor încerca să reia formarea în cadrul „Școala altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun!”, 18-22 aprilie 2016, pentru a oferi şi celorlalte cadre didactice care s-au înscris posibilitatea de a căuta un partener de proiect până la finele acestui an şcolar şi de fonda/deveni colaborator la un proiect eTwinning începând cu anul şcolar 2016-2017, a transmis prof. de limba franceză Georgeta Bădău.

Activitatea se desfăşoară vineri, 5 februarie, ora 14,30 în sala AEL a Colegiului Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” din Alba Iulia.

În cadrul acestui atelier cadrele didactice vor avea ocazia:

  1. să descopere acţiunea eTwinning şi modul de administrare a unui Twinspace (spaţiu virtual securizat de lucru);
  2. să cunoască etapele şi modul de desfăşurare a unui proiect eTwinning prin prezentarea unui exemplu concret de proiect în colaborare la distanţă în care a fost implicată instituţia noastră (proiectul “Lectures partagées” , premiat în 2011 la Budapesta  drept cel mai bun proiect eTwinning în limba franceză desfăşurat în anul şcolar 2009-2010);
  3. să experimenteze utilizarea platformei eTwinning şi căutarea de parteneri de proiect;
  4. să reflecteze la oportunităţile oferite de proiectele eTwinning pentru disciplina predată.

Conţinuturi vizate:

  1. Prezentarea acţiunii eTwinning: definiţie, scurt istoric, facilităţi oferite cadrelor didactice şi elevilor implicaţi în proiectele eTwinning, condiţii de acces la instrumentele eTwinning
  2. Prezentarea etapelor şi a modului de desfăşurare a unui proiect eTwinning (proiectul “Lectures partagées” , premiat în 2011 la Budapesta drept cel mai bun proiect eTwinning în limba franceză desfăşurat în anul şcolar 2009-2010)
  3. Prezentarea modului de administrare a unui Twinspace: acces, invitarea/înscrierea/suprimarea unor colaboratori (elevi, cadre didactice), crearea unei pagini, publicarea unui document de tip imagine, text, video, crearea unui subiect de discuţii, publicarea unui anunţ
  4. Experimentarea utilizării platformei eTwinning şi căutarea de parteneri de proiect

Twinning ştiţi a fost creat în 2005 şi că face parte din Erasmus+, programul european pentru educaţie, formare, tineret şi sport, coordonat de Comisia Europeană şi implementat de Agenţia executivă pentru educaţie, audiovizual şi cultură.

Colegiul „Horea, Cloşca şi Crişan” este deţinătorul unui premiu european  eTwinning la categoria limba franceză (2011) şi a obţinut în urma unei competiţii naţionale titlul de „Ambasadă eTwinning”. (D.S.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

4 aprilie-11 mai: Curățenia de primăvară la Alba Iulia. Programul activităților

Bogdan Ilea

Publicat

în

4 aprilie-11 mai: Curățenia de primăvară la Alba Iulia. Programul activităților Primăria municipiului Alba Iulia se pregătește de curățenia de primăvară. Mai multe zone din oraș urmează să fie măturate sau curățate între 4 aprilie și 11 mai.  Începe curățenia de primăvara în Municipiul Alba Iulia, în perioada 01.04.2024 – 11.05.2024. Se vor executa lucrări […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea