Rămâi conectat

Sport

ASU Poli Timişoara – Performanţa Ighiu, derby-ul Seriei a 4-a din Liga a 3-a | Szabolcs Szekely: „Suntem încrezători că nu vom pierde la Timişoara”

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Szabolcs Szekely, cel mai experimentat echipier al Performanţei Ighiu, liderul Seriei a 4-a din eşalonul terţ, ştie ce înseamnă rivalitatea fotbalistică în Banat. Trecut în ultimii ani pe la ACS Poli Timişoara (2012-2015) şi UTA „Bătrâna Doamnă (2015), S. Szekely revine la Timişoara din postura de adversar al formaţiei susţinută de ultraşii timişoreni. Considerat „perla” campaniei de transferuri din intersezon, atacantul aiudean în vârstă de 30 de ani susţine că derby-ul din Vinerea Mare capătă note suplimentare de atracţie tocmai datorită suporterilor de pe Bega.

*”Am admirat mereu pasiunea suporterilor «violeţi»”

Marcator a 4 goluri sub comanda lui Adorian Himcinschi în retur, Szekely crede că frumuseţea unui asemenea derby este dată tocmai de manifestările galeriei adverse. „Mă încearcă un sentiment plăcut revenind la Timişoara, să simt iarăşi cea mai frumoasă galerie din ţară. Suporterii fac un spectacol extraordinar, i-am admirat încă de când jucam la CFR Timişoara. Am mai spus-o în repetate rânduri, este păcat că nu au fost alături de ACS Poli pe când eram pe prima scenă, aveam foarte mare nevoie de ei, iar dacă îi simţeam alături, cu siguranţă nu retrogradam atunci”, a spus Szekely.

*”Avem şanse foarte mari de promovare, depindem doar de noi”

Echipierul primei clasate consideră că un rezultat pozitiv obţinut în etapa a 25-a ar netezi drumul formaţiei ighiene spre a doua scenă. „Ne aşteaptă un meci important, un derby al primelor două clasate. Jucăm împotriva unei echipe ce a condus majoritatea campionatului, iar pentru noi, o echipă mică, este o onoare să disputăm o asemenea partidă. Deţinem şanse foarte mari de promovare, pentru că depindem nimai de noi. Avem un moral bun, conferit de cele trei victorii într-o săptămână şi suntem încrezători că nu vom pierde la Timişoara”, a mai declarat „Szabi”, care speră să spargă gheaţa în jocurile externe tocmai în Vinerea Mare.

Foto Lucian DANCIU

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș

Unirea Ziarul

Publicat

în

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș În zileie de 6 și 7 aprilie 2024, la Medias a avut loc Campionatul National de Copii WUKF, unde au participat 664 sportivi de la 56 cluburi, scrie aiudinfo.ro Câstigătorii aiudeni sunt: – Maier Sara Locul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea