Rămâi conectat

Sport

Astăzi se dă sentinţă definitivă în dosarul “Mită pentru arbitri 1” *Sorin Corpodean şi Lucian Dan aşteaptă decizia Curţii de Apel Ploieşti

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Sorin Corpodean presedinte AJF Alba7Amânată din 19 ianuarie, sentinţa definitivă în dosarul “Mită pentru arbitri 1” se va pronunţa astăzi la Curtea de Apel Ploieşti. În deja celebrul dosar (nr. 4285/105/2009), trimis în instanţă de DNA Piteşti în urmă cu 65 de luni şi pe marginea căruia s-au derulat peste 70 de termene, sunt implicaţi Sorin Corpodean, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal Alba şi Lucian Dan, fostul şef al Comisiei Judeţene de Arbitri Alba, ce au calitatea de inculpaţi. La sfîrşitul lui 2013, Tribunalul Prahova a dictat pedepse cu executare pentru Penescu (4 ani) şi Constantin „Vâlcea” (3 ani) şi cu suspendare pentru 5 foşti arbitri şi observatori implicaţi în cazurile de corupţie de la FC Argeş, dar Curtea de Apel poate schimba radical hotărârile. Raportat la cei doi conjudeţeni, în octombrie 2013, Tribunalul Prahova a pronunţat următoarele pedepse: Sorin Corpodean – 3 ani cu suspendare (acuzaţie: luare de mită) şi Lucian Dan – 3 ani cu suspendare (acuzaţie: luare de mită). În total, dosarul cuprinde 14 persoane: 8 din fotbal şi 6 din anturajul lui Penescu. Pentru toţi, Tribunalul Prahova a pronunţat deja o primă sentinţă în octombrie 2013. S-au dictat trei pedepse cu executare (Penescu 4 anLucian Dani, Gh. Constantin 3 ani, Făcăleaţă – omul lui Penescu – 3 ani), doi achitaţi (Savaniu, Prunea) şi 9 sentinţe cu suspendare.
*Dacă va fi condamnat, Corpodean îşi dă demisia!
Deşi sunt voci care susţin că pronunţarea sentinţei se va amâna cu una-două săptămâni, ţinând cont de complexitatea cazului, este sigur că ziua de 4 februarie 2015 ar reprezenta un moment de cotitură pentru fotbalul din Alba. Chinuiţi şi aflaţi sub presiune de aproape şase ani, din pricina problemelor cu justiţia, cei doi foşti arbitri, Sorin Corpodean şi Lucian Dan îşi vor afla viitorul, unul dependent întru totul de sentinţa Curţii de Apel Ploieşti. Săptămâna precedentă fostul arbitru FIFA a anunţat în cadrul unei conferinţe de presă că, în cazul în care va fi găsit vinovat, îşi va da demisia din funcţia de preşedinte al AJF Alba, pe care o deţine din 1999.
*Efecte imediate la AJF Alba
După principiul dominoului, în situaţia unei sentinţe nefavorabile, efectele s-ar repercuta rapid şi asupra Asociaţiei Judeţene de Fotbal Alba. Ar fi un moment de impas, asta pentru că, în spirit de solidaritate cu Sorin Corpodean, membrii Biroului Executiv ar renunţa şi ei la funcţii, iscându-se imediat un vid de putere. În acelaşi timp, conform regulamentelor în vigoare ar trebui organizate din nou alegeri pentru conducerea AJF Alba, în termen de maximum 90 de zile (după alte surse 30 de zile). Subiectul este extrem de fierbinte, aproape de aceeaşi amplitudine cu “Dosarul transferurilor” şi nu poate fi scos din contextul general al situaţiei din ţara noastră în aceste zile, când justiţia mătură fără milă nume grele din politică şi alte domenii.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Liga 4, etapa a 23-a: liderul CIL Blaj, 4-0 în deplasare cu CSM Unirea Alba Iulia și 100 de goluri marcate! Moment de reculegere pentru Ciprian Râșniță (Limbenii Limba)

Dan HENEGAR

Publicat

în

Liga 4, etapa a 23-a: liderul CIL Blaj, 4-0 în deplasare cu CSM Unirea Alba Iulia și 100 de goluri marcate! Moment de reculegere pentru Ciprian Râșniță (Limbenii Limba) *CSM Unirea Alba Iulia 2 – CIL Blaj 0-4 (0-2): Nicula (38), R. Trif (45, penalty), Tomuța (61), Borșoi (77). Liderul, a treia victorie consecutivă, a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea