Rămâi conectat

Sport

Astăzi, ora 18.00, la Sibiu, Volei Alba Blaj – Rocheville Le Cannet | Ultima partidă în Champions League, asalt la Cupa CEV!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Campioana României, Volei Alba Blaj dispută astăzi, de la ora 18.00 (direct la Digi Sport 2), în Sala „Transilvania” din Sibiu, ultima partidă din cadrul Grupei F a Champions League, cu Rocheville Le Cannet, vicecampioana Franţei.Volei Alba Blaj - Normeccanica Piacenza Champions League 89

În postura de debutantă în competiţia supremă, echipa din “Mica Romă” a păşit excelent, cu dreptul, obţinând primul succes, scor 3-1, în deplasarea din Franţa, în 27 octombrie, exact acum trei luni. „Este un meci important în Liga Campionilor, acolo unde ne-am prezentat onorabil. Avem ca obiectiv victoria de 3 puncte, pentru a putea să ne calificăm în cea de-a doua competiţie valorică, Cupa CEV. Ar fi o nouă performanţă, accederea în primele opt echipe din Cupa CEV. Invit blăjenii în număr cât mai mare să ne susţină la Sibiu, blăjenii din Sibiu, precum şi iubitorii sportului din zonă, pentru a fi alături de noi şi a crea o atmosferă aşa cum numai ei o ştiu face”, spus primarul Gheorghe Rotar.

Acum gândurile reprezentantei României se îndreaptă spre o nouă vctorie, care să-i aducă o continuare în Cupa CEV a drumului european. Gruparea blăjeană are 4 puncte, a lăsat o impresie deosebită la Piacenza (meci pierdut dramatic, în tie-break), săptămâna anterioară şi este invincibilă în competiţia internă. Rocheville, în schimb, nu traversează o perioadă strălucită şi a pierdut toate jocurile în Champions League, având zero puncte. “Cupa CEV este aproape de noi, dar şi noi trebuie să fim aproape de ea, iar pentru aceasta trebuie să fim concentraţi şi să învingem, mai ales că nu va fi facil, întrucât vizitatoarele joacă fără presiune”, a spus preşedintele Sergiu Ştefănescu.

*Sală fierbinte, atac la CEV

Ca de fiecare dată la meciurile internaţionale, sute de suporteri blăjeni iau drumul Sibiului pentru a fi alături de favorite şi a crea o atmosferă incandescentă. “Suntem favoriţi, iar cucerirea tuturor punctelor ar fi sinonim cu Cupa CEV. Toată lumea doreşte acest lucru, aşteptăm o reacţie şi un suport al fanilor din tribune. Jucătoarele noastre ştiu că au presiunea calificării, dar ne propunem să jucăm la nivelul maxim şi să fim concentraţi”, a conchis antrenorul Darko Zakoc. Pentru Volei Alba Blaj lucrurile sunt simple, o victorie “scurtă” (3-0 sau 3-1) ar asigura clasarea pe locul al treilea, cu 7 puncte şi prezenţa în sferturile de finală ale Cupei CEV. La un 3-2, sau eşec în diverse forme, calculele, destul de complicate, se fac în funcţie şi de deznodământul grupelor A (Azzerrail Baku şi MTV Stuttgart) şi D (Vizura Belgrad şi RC Cannes)
În Cupa CEV, sferturile de finală sunt în 9 şi 25 februarie, iar în cazul calificării, Volei Alba Blaj ar urma să întâlnească una dintre Galatasaray Istanbul, Schweriner SC, Dinamo Krasnodar (3-0 în tur la Bacău), Azeryol Baku sau Polski Muszyna (polonezele au învins în tur cu 3-2).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

CSO Voluntari – Volei Alba Blaj 3-1, în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari a învins, scor 3-1 (28-26, 25-19, 20-25, 25-20), pe campioana Volei Alba Blaj în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin. Al doilea meci are loc mâine, 20 aprilie, tot la Voluntari, la ora 20.00, în direct la TVR Sport, iar următoarele două sunt prevăzute la Blaj, la finele săptămânii viitoare. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea