Rămâi conectat

Sport

Astăzi, ora 18.00, în Sala „Transilvania” din Sibiu, Volei Alba Blaj – Nordmeccanica Piacenza, în Champions League | Echipa din “Mica Romă”, campioana României, la primul meci acasă din competiţia supremă a voleiului european

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un nou moment de referinţă în istoria sportului din judeţ, dar şi din întreaga Transilvanie se va produce astăzi, când campioana României, Volei Alba Blaj va susţine prima partidă considerată pe teren propriu, în Champions League, cea mai importantă competiţie a voleiului feminin de pe “Bătrânul Continent” (direct la Digi Sport 2).Rocheville Le Cannet - Volei Alba Blaj Champions League 12 În faţa formaţiei blăjene stă, de la ora 18.00, la Sibiu, Nordmeccanica Piacenza, liderul campionatului italian, o formaţie “grea”, garnisită cu 8 internaţionale din patru ţări.
Dacă în urmă cu 4 ani, prin octombrie 2011, “puişorul” din “Mica Romă” îşi căuta identitatea prin eşalonul secund, acum echipa pregătită de Darko Zakoc este aşezată la “masa bogaţilor”, reprezintă România şi aduce prestigiu judeţului. Este a doua etapă din Grupa F şi, cu siguranţă, Sala “Transilvania” va fi luată cu asalt, fiind aşteptată o asistenţă record, cu sute de fani dornici să susţină “mândria Blajului”!

*Darko Zakoc: „Vrem să valorificăm fiecare şansă existentă”

Tehnicianul sârb Darko Zakoc, supranumit omul-trofeu este conştient de importanţa acestui prim joc acasă din Champions League, dar în acelaşi timp speră într-o evoluţie apreciată a elevelor sale. „Dacă în Divizia A1 suntem «mentori» pentru ceilalţi, în Liga Campionilor, Piacenza îndeplineşte acest rol pentru noi. Întâlnim o echipă cu jucătoare cu mare valoare, puternică, cunoscută în lumea voleiului, la acest meci vrem să jucăm cel mai bun volei pe care îl putem în acest moment şi să valorificăm fiecare şansă care există”, a menţionat “principalul” Blajului. “Nu o să facem act de prezenţă, vom da tot ceea ce e CSM Lugoj - Volei Alba Blaj 8mai bun, cu curaj şi vom încerca să facem spectacol, pentru că ăsta este primul nostru obiectiv. Cu atât va fi mai bine dacă vom şi câştiga punct sau puncte. Nu m-a surprins prea mult victoria Piacenzei cu Dinamo Moscova, ştiu problemele pe care le au echipele din Rusia la începutul fiecărui sezon. Italiencele stau mai bine pe posturi acum, cu Maja Ognjenovic (n.r. sârboaica a fost desemnată cea mai bună ridicătoare a Campionatului European de Volei 2015) şi alte jucătoare foarte valoroase. Înainte de a începe Liga Campionilor am zis că cel mai realist obiectiv al nostru este locul 3 în grupă, dacă putem să terminăm mai sus e foarte bine, dar asta este prima noastră idee, precum şi jocuri în care să nu fim outsideri. Pe hârtie plecăm cu şansa a doua, dar pe teren nu vreau să văd asta”, a încheiat Zakoc, ce are întregul efectiv la dispoziţie.

*Întâlnire dificilă

Combatantele au debutat fiecare cu dreptul în actuala ediţie a CEV Champions League, Blajul învingând în Franţa, pe Rocheville Rocheville Le Cannet - Volei Alba Blaj 4Le Cannet, și italiencele impunându-se în faţa puternicei grupări Dinamo Moscova din Rusia. „Trebuie să fim realişti şi să spunem că va fi o partidă foarte dificilă, întrucât jucăm cu una dintre cele mai puternice echipe din Europa. Dar, cunoscând valoarea lotului şi profesionalismul staff-ului lui Darko Zakoc, precum şi ambiţia echipei noastre, am speranţa că duelul va fi unul din care vom lua puncte. Îi aşteptăm pe blăjeni şi pe suporterii din Alba la meci şi îi invităm pe iubitorii de sport din Sibiu să ne susţină la debutul pe teren propriu în Liga Campionilor”, este mesajul lui Gheorghe Rotar, primarul Blajului, în acelaşi timp iniţiatorul, alături de CJ Alba, al acestui proiect de succes. „Va fi o întâlnire foarte dificilă pentru noi, pornim cu şansa a doua pentru că suntem debutanţi în Liga Campionilor, iar echipa din Italia are mult mai multă experienţă, însă încercăm să ne apărăm şansele şi să facem un meci cât de bun posibil. Sperăm ca sala de la Sibiu să fie la fel ca anul trecut, plină de oameni care să ne sprijine prin susţinerea lor şi să facem un meci bun pentru noi, pentru publicul nostru şi pentru voleiul românesc”, a adăugat preşedintele Sergiu Ştefănescu.
Aşadar Volei Alba Blaj se regăseşte în faţa unei alte borne importante, din postura deţinătoarei titlului intern, abordează cu speranţă Champions League, o competiţie în care nădăjduieşte să mai scrie o altă pagină de istorie. Un nou prilej astăzi, la Sibiu, în Sala “Transilvania”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Înotătorii LPS Alba Iulia la Naționale: Andrea Zsebe – 3 medalii de argint, ștafetele combinate – două medalii de bronz

Dan HENEGAR

Publicat

în

Înotătorii LPS Alba Iulia la Campionatele Naționale de seniori, tineret și juniori: Andrea Zsebe – 3 medalii de argint, ștafetele combinate – două medalii de bronz La Campionatul Național de seniori, tineret și juniori, înotătorii de la LPS Alba Iulia au reușit rezultate de apreciat, fiind adjudecate 5 medalii, toate în probele juniorilor II. Astfel, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea