Rămâi conectat

Sport

Astăzi, ora 17.00, în Cupa României, CSM Bucureşti – Volei Alba Blaj | Campioana României, bătălie pentru calificarea în finală

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Volei Alba Blaj, campioana României dispută astăzi, de la ora 17.00, returul semifinalelor Cupei României, în deplasare cu CSM Bucureşti, miza fiind o calificare în premieră în ultimul act al competiţiei, a doua ca importanţă, în plan naţional.

Partida va avea loc în Sala de Sport „Elite”, din cadrul complexului Sun Plaza, şi va fi transmisă în direct pe Digi Sport 3. În urmă cu două săptămâni, în manşa tur, în Sala „Timotei Cipariu”, formaţia din „Mica Romă” s-a impus net, scor 3-0 şi deţine prima şansă de accedere în finala din luna aprilie. La adăpostul acelui rezultat favorabil, gruparea blăjeană trebuie să câştige două seturi în capitală, pentru a nu se ajunge la departajarea „setului de aur”. În schimb, eliminată din Cupa Challenge, din postura de deţinătoare a trofeului, formaţia lui Ferhat Akbaş este obligată să câştige cu 3-0 sau 3-1 şi apoi să-şi adudece şi „setul de aur” pentru a ajunge în finala Cupei României, la fel ca şi în 2016.

*Unica înfrângere în Divizia A1

Se anunţă o confruntare spectaculoasă între pretendentele la trofeu, poziţionate pe podiumul primului eşalon, gazdele situate pe ultima treaptă a podiumului, iar vizitatoarele plasate în fotoliul de lider al Diviziei A1. De altfel, Volei Alba Blaj a suferit unica înfrângere în campionatul intern, în fieful „tigroaicelor”, scor 2-3 în 11 decembrie 2016, după un meci încărcat de suspans, în etapa a 12-a a Diviziei A1, confruntare în care Jelena Alajbeg a fost de neoprit! „Va fi o partidă foarte dificilă, împotriva unui adversar puternic, ce are acelaşi obiectiv ca şi noi în Cupa României. Abordăm întâlnirea la victorie, însă cel mai important lucru rămâne calificarea în finală, acest lucru îl vizăm”, a declarat Sergiu Ştefănescu, preşedintele Volei Alba Blaj. Dacă se va califica în finala Cupei României, formaţia din „Mica Romă” va întâlni învingătoarea dintre CSM Tîrgovişte şi Ştiinţa Bacău, programat miercuri, în tur formaţia din Moldova câştigând cu 3-1 pe propriul teren.

Sursa foto: CSM Bucureşti

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

CSO Voluntari – Volei Alba Blaj 3-1, în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari a învins, scor 3-1 (28-26, 25-19, 20-25, 25-20), pe campioana Volei Alba Blaj în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin. Al doilea meci are loc mâine, 20 aprilie, tot la Voluntari, la ora 20.00, în direct la TVR Sport, iar următoarele două sunt prevăzute la Blaj, la finele săptămânii viitoare. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea