Rămâi conectat

Sport

Astăzi, în semifinalele Cupei României, Volei Alba Blaj – CSM Bucureşti | În Sala „Timotei Cipariu”, de la ora 18.00, se caută reabilitarea…

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

volei-alba-blaj-csm-bucuresti-50Volei Alba Blaj şi CSM Bucureşti se duelează astăzi, de la ora 18.00, în Sala „Timotei Cipariu”, în manşa tur din semifinalele Cupei României, prilej de reabilitare pentru cele două competitoare, dezamăgite după eşecurile europene de săptămâna trecută.

Campioanele sunt la întâiul joc din 2017 în faţa suporterilor blăjeni, în propria sală, în acest meci aşteptându-se debutul Lisei Kramer, transferată recent din USA.

Echipa nu este în pasă proastă, consider că suntem în grafic. Obiectivul nostru este să câştigăm pentru a treia oară campionatul României, iar ca obiectiv secundar să cucerim Cupa României. De asemenea, încercăm să facem o figură frumoasă în competiţiile continentale, unde avem în faţă echipe extraordinar de puternice, cu bugete net superioare„, a precizat primarul Gheorghe Rotar.

A doua competiţie naţională se desfăşoară din acest sezon într-un nou format, unul mai atractiv, renunţându-se la turneul „Final Four”, iar calificarea se va disputa în două partide (returul prevăzut în 1 februarie, la Bucureşti), celălalt duel fiind Ştiinţa Bacău – CSM Tîrgovişte. Astfel, pentru a fi sigură de calificare, echipa din „Mica Romă” este obligată să-şi adjudece minimum 5 seturi în „dubla” din semifinale, pentru a nu fi nevoie de departajarea la „setul de aur”.

*Revanşa după eşecul din Divizia A1

În 11 decembrie 2016, acum mai bine de o lună, Volei Alba Blaj a cunoscut gustul amar al primei înfrângeri în acest sezon, 2-3 în Divizia A1 în deplasarea de la Bucureşti, când cea mai bună echipieră a „tigroaicelor” a fost Jelena Alajbeg (27 de puncte), fosta componentă a Blajului. De atunci a început o serie nefastă pentru campioana României ce traversează o perioadă deloc fericită, întregistrând 4 eşecuri în ultimele 5 partide oficiale, astfel că, din acest punct de vedere, există o presiune suplimentară pentru formaţia condusă de Darko Zakoc. În precedenta dispută directă de la Blaj, în runda inaugurală a primului eşalon, în octombrie 2016, amfitrioanele s-au impus dramatic, scor 3-2. Între timp, CSM Bucureşti a înlocuit antrenorul, fiind instalat pe banca tehnică Ferkat Akbaş (30 de ani), fost selecţioner al echipei naţionale a Turciei, ce l-a înlocuit pe italianul Nicola Negro. „Indiferent ce se va întâmpla în jocul de la Blaj, calificarea se va tranşa la meciul retur. Cupa României este o altă competiţie, ne preocupă, dar trebuie să fim foarte atenţi, pentru că am suferit mult în ultima partidă directă, la Bucureşti. Jucăm acasă prima manşă din semifinalele Cupei, partidă ce coincide cu întâia reprezentaţie din noul an în faţa fanilor şi este obligatoriu să ne gândim doar la victorie”, a declarat Sergiu Ştefănescu, preşedintele Volei Alba Blaj.

*Dezamăgiri europene…

Campioana României a pierdut săptămâna anterioară confruntarea din Champions League, de la Sibiu, cu Dinamo Krasnodar, suferind o dezamăgire în meciul „marilor speranţe europene”. Mai crunt s-a prezentat CSM Bucureşti, ce a părăsit Cupa Challenge, în faza „16”-imilor de finală, din postura deţinătoareei trofeului, după un dublu eşec, fără a cuceri vreun set, fiind eliminată de Olympiakos Pireu. Să mai precizăm că Volei Alba Blaj a oficializat despărţirea de Martina Samadan, iar programul următor cuprinde deplasarea de la Dinamo, sâmbătă, 21 ianuarie, întâiul joc din Divizia A1 din 2017, contând pentru etapa a 14-a.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu s-au calificat în semifinalele Cupei României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu sunt primele 3 echipe calificate în semifinalele Cupei României, faza județeană. Ultima echipă va fi decisă luni, în urma disputei dintre Hidro Mecanica Șugag și CIL Blaj. Tragerea la sorți va avea loc marți, 30 aprilie, la sediul AJF Alba. În sferturile de finală partidele au fost echilibrate, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea