Rămâi conectat

Politică Administrație

Asociere între Alba Iulia și Sebeș pentru construirea unui cartier cu zeci de blocuri. Mircea Hava: ”Beneficiarii vor fi cei care au un loc de muncă și au nevoie de o locuință”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Colaborarea între Alba Iulia și Sebeș, încheiată la sfârșitul lunii trecute, se va concretiza în demararea unui proiect de anvergură de care vor beneficia cetățenii ambelor municipii care au un loc de muncă și au nevoie de o locuință, a declarat, vineri, primarul Mircea Hava la o emisiune de la Radio Unirea FM.

Potrivit acestuia, proiectul prevede construirea unui cartier cu zeci de blocuri, între cele două orașe. Edilul consideră că astfel se va rezolva o mare problemă cu care se confruntă cele două administrații – deficitul de forță de muncă, iar ”mâna de lucru” care nu va mai migra către alte orașe va atrage și noi investitori, toate acestea generând în timp dezvoltarea economică a zonei.

”Noi construim locuințe pentru oameni. Că e tânăr, sau are 50 de ani, dacă are nevoie și lucrează în Alba Iulia, va avea locuință. Marea noastră problemă cu lipsa forței de muncă este generată de faptul că posibilitatea de locuire este limitată. În prezent se construiește mult, dar prețurile ajung ca în Cluj. Cine poate, dacă lucrează într-o firmă, cu un salariu de 2.500 de lei, să plătească o chirie imensă și să-și poată crește și copiii? Și atunci noi ne-am gândit la lucrul acesta, pe care nu l-am inventat, l-am văzut în alte părți. Vom începe cu câteva blocuri, 30 – 50, și pe urmă vom dezvolta un întreg cartier. Acest proiect este cel mai mare pe care putem să-l punem în practică. Odată început, dezvoltat, pus în practică și dus până la capăt va duce la lucruri foarte bune pentru cele două municipii. Nimeni nu dorește să contopească cele două orașe (n.r. Alba Iulia și Sebeș), ele trebuie să se apropie natural”, a declarat primarul Mircea Hava.

Reamintim că, recent, prin Hotărâre de Consiliu Local, la Alba Iulia s-a aprobat iniţierea demersurilor în vederea realizării obiectivului de investiţii de interes public local privind ”Dezvoltarea imobiliară de unităţi locative”, în acest scop fiind încuviinţată şi asocierea între municipiile Alba Iulia şi Sebeş, ca autorităţi contractante, în vederea achiziţionării în comun de servicii de consultanţă de specialitate, pentru realizarea obiectivului comun.

Scopul contractului de asociere este realizarea unor programe de dezvoltare zonală sau regională, constând în dezvoltarea unor locuinţe, care să ducă la creşterea spaţiului locativ în vederea soluţionării deficitului de spaţiu locativ cu care se confruntă în prezent părţile.

În primă instanţă se va analiza situaţia actuală din punct de vedere al spaţiilor locative, vor fi realizate studii imobiliare precum şi cu privire la forţa de muncă din zonă şi perspectivele acesteia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național

Bogdan Ilea

Publicat

în

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național În cadrul ședinței de colegiu prefectural, Inspectorul Școlar General Adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Alba, Dan Chercheș a vorbit despre învățământul dual din județ. La nivel național România ponderea învățământului dual este de doar 3%, în timp ce în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea