Rămâi conectat

Actualitate

Asociația Română a Băncilor îi cere președintelui Iohannis să conteste la Curtea Constituțională Legea dării în plată

Ziarul Unirea

Publicat

în

Președintele Klaus Iohannis a primit o scrisoare prin care Asociația Română a Băncilor îi solicită să sesizeze Curtea Constituțională cu privire la legea dării în plată, documentul fiind transmis și Biroului permanent al Camerei Deputaților spre informare.

În scrisoare, reprezentanții băncilor îi adresează rugămintea președintelui, în virtutea prerogativelor pe care le are, să sesizeze Curtea Constituțională, menționând că la baza acestui demers stau numeroase argumente, „în sensul că legea, în forma adoptată, aduce atingere drepturilor constituționale ale tuturor instituțiilor de credit și membre ale ARB”.

„În viziunea comunității bancare legea este neconstituțională din multiple perspective care țin de incompatibilitatea legii cu Constituția, încălcări ale principiului neretroactivității, ale principiului previzibilității și accesibilității normei legale (ale principiului libertății economice și ale principiului garantării proprietății), dar și de antinomiile legii cu dreptul civil și dreptul comun de procedură”, se mai arată în scrisoarea ARB.

Comunitatea bancară mai precizează că, prin schimbarea bunului din garanție ca mijloc de plată cu efect liberatoriu, va trebui verificat dacă nu se încalcă principiul securității juridice, aspect sancționat în repetate rânduri de Curtea de Justiție a Comunității Europene.

Sursa: agerpres.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea