Rămâi conectat

Politică Administrație

Asociația Acțiunea pentru Alba a formulat plângere prealabilă pentru revocarea unor HCL-uri privind deplasări în străinătate a unor delegații din partea Municipiului Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

O plângere prealabilă pentru revocarea unor Hotărâri de Consiliu Local privind deplasări în străinătate a unor delegații din partea Municipiului Alba Iulia va fi supusă dezbaterii în ședința Consiliului local din 22 decembrie.

mircea trifu - cl alba iuliaPotrivit documentului, Asociația Acțiunea pentru Alba solicită: revocarea în parte a HCL Alba Iulia nr.275/21 octombrie 2016 privind deplasarea unei delegații a Municipiului Alba Iulia în Polonia; revocarea în parte a HCL nr.276/ 21 octombrie 2016 privind deplasarea unei delegații a Municipiului Alba Iulia în Croația; revocarea în parte a HCL nr. 287/31 octombrie 2016 privind deplasarea unei delegații a Municipiului Alba Iulia în Spania; revocarea în parte a HCL nr. 352/ 7 decembrie 2016 privind deplasarea unei delegații a Municipiului Alba Iulia în spania, respectiv partea din hotărâri privind aprobarea cheltuielilor ocazionate de aceste deplasări, pe motivă că în hotărârile atacate nu se precizează valoarea concretă a acestor cheltuieli.

”Consiliul local se rezumă să facă trimitere în ceea ce privește valoarea cheltuielilor la HG nr.518/1995, cu modificările și completările ulterioare, privind unele drepturi și obligații ale personalului român trimis în străinătate pentru îndeplinirea unor misiuni cu caracter temporar. Apreciem că hotărârile atacate sunt nelegale, fiind adoptate fără respectarea dispozițiilor Legii nr.273/2006 privind finanțele publice locale și fără respectarea principiului transparenței în administrația publică și în gestionarea banilor publici”, se arată în plângerea prealabilă semnată de Mircea Trifu, consilier local independent și președinte al Asociației Acțiunea pentru Alba.

Acesta consideră că, potrivit art.7 alin.1 din Legea nr.273/2006 și art.14 alin.4 din aceeași lege. ”orice hotărâre a CL Alba Iulia care are ca obiect aprobarea unor cheltuieli trebuie să cuprindă în mod obligatoriu suma concretă care se aprobă, suma aprobată în buget pentru respectivul articol bugetar, suma rămasă disponibilă în buget pentru respectivul articol bugetar” și apreciaza că, fără precizarea acestor detalii, aprobarea cheltuielilor de deplasare este nelegală.

”În cazul în care, în termen de 30 de zile, nu veți da curs solicitării noastre, vom fi nevoiți să vă acționăm în judecată, caz în care veți fi obligat să suportați și cheltuielile de judecată”, se mai arată în document.

Reamintim că de la preluarea mandatului de consilier local independent și până în prezent, Mircea Trifu a votat împotriva hotărârilor de consiliu enumerate mai sus, solicitând de fiecare dată să se precizeze cheltuielile prevăzute. Acesta nu a primit niciodată un răspuns concret, iar HCL-urile au ”trecut”, fiind aprobate de majoritatea consilierilor locali prezenți la ședințe.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Daia Română: Silviu-Mihai Moldovan, un tânăr pentru viitor!

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Daia Română: Silviu-Mihai Moldovan, un tânăr pentru viitor! USR Daia Română are plăcerea să anunțe desemnarea lui Silviu-Mihai Moldovan, candidat pentru funcția de primar al comunei Daia Română. Cu o viziune proaspătă și un plan ambițios de dezvoltare, Silviu este hotărât să contribuie la dezvoltarea și prosperitatea locală. În vârstă […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea