Rămâi conectat

Actualitate

ASF: Asigurătorii au respectat prevederile legale și nu au depășit tarifele RCA maximale

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) susține că asigurătorii au respectat prevederile legale în ceea ce privește tarifele de primă maximale după ce a monitorizat modul în care societățile de asigurare au respectat implementarea tarifelor de primă maximale, în perioada 17 noiembrie 2016 – 18 mai 2017, potrivit prevederilor OUG nr. 54/2016 privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terțelor persoane prin accidente de vehicule și de tramvaie.

„Ca urmare a prerogativelor acordate de lege, ASF supraveghează prudențial, cu deosebită atenție, atât piața asigurărilor, piața de capital, cât și piața pensiilor private, fără a tolera derapaje de la normalitate”, a declarat președintele ASF, Leonardo Badea.

Într-un comunicat de presă, instituția precizează că a analizat și a monitorizat peste 3 milioane de polițe auto obligatorii, emise în intervalul 17 noiembrie 2016 — 18 mai 2017, pe diferite perioade de timp de către cele nouă societăți autorizate să practice RCA.

De asemenea, ASF menționează faptul că, în urma analizării datelor raportate, a rezultat că asigurătorii au respectat prevederile legale în ceea ce privește tarifele de primă maximale, neexistând situații în care acestea să fi fost depășite.

„Analiza elaborată de ASF a evidențiat câteva aspecte importante care trebuie menționate: piața dă semne de maturizare, inclusiv prin adoptarea de strategii de vânzare pe termen lung în care drepturile și interesele asiguratului român trebuie respectate, fără niciun fel de abatere. Dezechilibrele și practicile din trecut nu-și mai au locul în prezent”, a declarat vicepreședintele ASF, Cornel Coca Constantinescu.

ASF precizează că va continua să monitorizeze piața de asigurări și va aplica toate prevederile legale în interesul asiguraților și al stabilității pieței, prin adoptarea de măsuri prudențiale și proactive ce se impun.

sursa: agerpres


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Schimbări la WhatsApp. Funcții noi care vor putea fi folosite de utilizatori

Unirea Ziarul

Publicat

în

Schimbări la WhatsApp. Funcții noi care vor putea fi folosite de utilizatori Utilizatorii WhatsApp vor putea folosi, în curând, filtre pentru a separa şi localiza mai rapid mesajele. WhatsApp anunţă introducerea filtrelor pentru accesarea mai rapidă a mesajelor, o funcţionalitate care seamănă cu ceea ce există de foare mulţi ani în Gmail. Vor exista trei […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea