Rămâi conectat

Actualitate

Artistul peisagist Vasile Todea pleacă de la conducerea APM Alba

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cel care a deţinut până astăzi, timp de 14 ani, funcţia de director executiv al Agenţiei pentru Protecţia Mediului Alba, ing. Vasile Todea, a anunţat ieri că şi-a înaintat demisia din funcţia de director executiv şi din funcţia publică începând cu data de 26 mai a.c. În adresa către ministrul Mediului şi Pădurilor, Laszlo Borbely şi preşedintele Agenţiei Naţionale de Protecţie a Mediului, Nagy Iosif, Vasile Todea spune: „Motivul retragerii mele din aceste funcţii este trecerea mea în activităţi cu caracter privat. Mă bucur că am avut ocazia să lucrez în subordinea domniei voastre şi a domnului preşedinte al ANMP, conducere pe care eu o consider foarte valoroasă, drept pentru care, domnule ministru şi domnule preşedinte, vă asigur de întreaga mea consideraţie şi stimă”. În cadrul ultimei întâlniri cu presa în calitatea sa de director al APM Alba, Vasile Todea a spus că este acţionar la o firmă de arhitectură peisagistă, înfiinţată în urmă cu 20 de ani. Dintre lucrările proiectate de Todea amintim doar parcul din faţa Primăriei Sebeş, spaţiile verzi care au fost amenajate de curând în şanţurile Cetăţii, dar şi alte lucrări în judeţele Sibiu, Covasna şi în alte zone. Todea a spus că „nu e vorba de nici un conflict de interese, la firma de arhitectură eram doar acţionar, nu aveam nici o funcţie. În urmă cu câţiva ani s-a spus că ar fi incompatibilitate, dar ANI a răspuns că nu e nici o problemă. În privinţa salariului, nu era unul foarte mare, aproape 2.000 lei/lună, şi acest lucru m-a determinat să renunţ la funcţie. Vreau să dezvolt societatea la care sunt acţionar, mai ales că în ultima perioadă au apărut numeroase oportunităţi.

Vreau ca pe viitor să pot participa la licitaţii şi să închei contracte fără a se specula că am profitat de funcţia publică pe care o am. Plec împăcat pentru că în perioada în care am condus agenţia mi-am îndeplinit cu brio sarcinile de serviciu. Până la numirea unui nou director, instituţia va fi condusă de Doina Bărbat, şef Serviciu reglementări, o persoană competentă, cu experienţă, care poate să preia această funcţie”. Todea a mai spus că nu a fost forţat de PDL să plece de la conducerea APM Alba, rămâne la PDL, fiind membru fondator al partidului pe care nu l-a trădat şi nu o va face nici de-acum înainte. Vasile Todea a adăugat că înainte de a-şi înainta demisia a vorbit cu cei din conducerea PDL Alba, Mircea Hava şi Ion Dumitrel, care au fost surprinşi de gestul său, dar l-au acceptat, urmând să găsească o altă persoană care să vină la conducerea APM Alba.

 

Adriana DURIGĂ


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

E și România prima în UE: Cel mai mare decalaj între românii foarte bogați și săracii lipiți pământului

Unirea Ziarul

Publicat

în

E și România prima în UE: Cel mai mare decalaj între românii foarte bogați și săracii lipiți pământului România înregistrează unul dintre cele mai mari decalaje din UE între veniturile mari şi cele mici în rândul populaţiei, potrivit unui Infografic Monitorul Social, un proiect al Fundaţiei Friedrich-Ebert-Stiftung România, care citează date Eurostat din 2022. Conform […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea