Rămâi conectat

Politică Administrație

Aprobare fără surprize a listei finale de candidați la alegerile parlamentare, de către Comitetul de Coordonare Județean al PNL Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Lista candidaților PNL Alba la alegerile parlamentare a fost aprobată, vineri, de Comitetul de Coordonare Județean al organizației. Următorul pas este validarea finală de către conducerea centrală a partidului.

PNLFață de ultima ”strigare”, respectiv votul Comitetului Județean Executiv, lista a suferit o singură schimbare, nesemnificativă având în vedere că este vorba de un loc considerat neeligibil – unul dintre cei mai vechi liberali din județ, Dan Coriolan Simedru, nu mai apare pe locul V la Camera Deputaților, find înlocuit cu Gabriel Pleșa.

Astfel, lista care va fi trimisă la ”centru” este următoarea:

La Senat, locul I este ocupat de Alexandru Pereș (în prezent senator), iar locul II de Silviu Ponoran, actualul primar al orașului Zlatna, urmați de Carmen Liliana Stoica pe locul III și Cornel Berindei pe locul IV.

La Camera Deputaților primul pe listă este vicepreședintele CJ Alba –  Florin Roman, urmat de Corneliu Olar (primar al comunei Horea și fost deputat), Claudiu Vasile Răcuci (Blaj, consilier județean), Sorin Bumb (administratorul public al județului Alba) și Gabriel Pleșa (viceprimarul municipiului Alba Iulia). Pe listă se mai află Elena Ignat și Emil Muntean – ca rezerve în cazul în care unul dintre candidați renunță la luptă.

Potrivit rezultatelor obținute la algereile locale din acest an la Consiliul Județean (care este prin excelență un vot politic), PNL Alba a obținut un scor de 53%. La acest ”scor”, liberalii din Alba și-ar adjudeca un mandat de senator (Alexandru Pereș), două mandate întregi de deputați, iar al treilea mandat de deputat ar avea șanse mari să-l obțină la redistribuirea națională a mandatelor.

Evident, la alegerile parlamentare, chiar dacă aleșii locali ai PNL (primarii și consilierii locali) ”vor trage” să obțină voturi pentru partid, bătălia electorală s-ar putea să le ofere surprize și să nu mai obțină un scor de peste 50% în județ.

Întrucât organizația PNL din Județul Alba a obținut cele mai bune rezultate la nivel național la alegerile locale, e puțin probabil să mai fie schimbată lista de la Centru.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație USR Cugir are plăcerea de a anunța că Flaviu-Lucian Rădițoiu a fost ales candidat pentru funcția de primar, al orașului Cugir, în cadrul Adunării Generale a filialei. Cunoscut pentru implicarea sa constantă în comunitate, în diverse activități de voluntariat, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea